Cavendish zapušča Tour, Cummings dobil mesto za OI

Cavendish zapušča Tour, Cummings dobil mesto za OI
19.07.2016 AVTOR: D. Z.
Presenetljivo ali ne. Mark Cavendish dirke po Franciji ne bo nadaljeval. Z mislimi je že pri olimpijskih igrah. V 'Team GB' se je naknadno uvrstil Stephen Cummings.

Mark Cavendish zapušča Tour
Najprej pa h prvemu sprinterju letošnje dirke po Franciji. Mark Cavendish je dobil kar štiri etape in mnogi so pričakovali, da bo poskušal 'preživeti ' tudi Alpe in potem dobiti še znameniti sprint na Elizejskih poljanah. Sicer pa so se vseskozi pojavljale govorice, da naj bi Cavendish letošnji Tour zapustil predčasno, saj se želi pripraviti na olimpijske igre.

V Riu bo namreč nastopal na velodromu. Britanec je tako kolege iz moštva Dimension Data zapustil na dan premora v Bernu. »Po ekstremno uspešnih dveh tednih Toura z Dimension Dato sem se odločil, da zapustim driko, « je v izjavi za javnost pojasnil Mark Cavendish: »Po vročini in težkih preteklih etapah smo analizirali mojo utrujenost in ugotovili, da sem na meji, ko bi morebitno nadaljevanje dirke ogrozilo naslednji veliki cilj. Olimpijske igre. «

Stephen Cummings vendarle na OI
Razlog za veselje ima še drugi junak Dimension Date na letošnjem Touru. Govorimo o zmagovalcu etape Stephenu Cummingsu. Zdaj je uvrščen v ekipo za nastop na olimpijskih igrah. A ni bilo lahko. Cummings je letos etapne zmage slavil na dirki Tirreno-Adriatico, dirki po Baskiji, Criterium du Dauphine in v sedmi etapi dirke po Franciji.

Vseeno pa ga v reprezentanco niso uvrstili. Cummings je zato zahteval, naj Roda Ellingwortha zamenjajo, saj naj bi prišlo do konflikta interesov med doložnostmi v Skyu in reprezentanci. Tako naj bi reprezentanco na cestni dirki v Riu zastopali Chris Froome, Adam Yates, Ian Stannard, Geraint Thomas in Peter Kennaugh. To pomeni, da bi v reprezentanci bili kar štirje člani Skya in član Orice Bike Exchanga.

A Peter Kennaugh se je zdaj nastopu odpovedal. Razlog? Po poškodovani ključnici na dirki po Kaliforniji nikakor ne najde prave forme. In v močni britanski ekipi so hitro našli zamenjavo – Cummingsa. »V sezoni 2016 sem dokazal, da sem odlično pripravljen in se odhoda v Rio in zastopanja moje države že veselim. Upam, da se bomo kot ekipa domov vrnili z medaljo, « je dejal Cummings.

Značke: Dirka po Franciji, Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ