Cavendish: Smo samo ljudje!

Cavendish: Smo samo ljudje!
29.07.2012 AVTOR: D. Z.
"Dirkali smo natančno tako, kot smo se dogovorili. Dirko smo hoteli nadzirati in ubežnike držati na eni minuti," je med drugim v cilju cestne dirke na olimpijskih igrah pojasnjeval poraženec Mark Cavendish.
"Pričakovali smo, da nam bodo pri lovu pomagale tudi druge reprezentance. 250 kilometrov dolgo dirko smo nadzirali s štirimi kolesarji. Več kot to nismo zmogli. Smo samo ljudje," je še dejal glavni britanski adut Mark Cavendish, ki je poudaril, da so jim Nemci na pomoč pri lovu za ubežniki priskočili nekoliko prepozno, za vse preostale reprezentance pa: "Zdelo se je, da jih njihov rezultat ne zanima, samo, da smo mi ostali brez zmage. Zdi se, da so številne ekipe srečne, tudi če ne zmagajo, če tudi nam ne uspe. To je samo dokaz, kako močna reprezentanca smo. To moramo vzeti kot kompliment, čeprav smo zdaj razočarani."

Cavendish se je v nadaljevanju še vprašal, da ne razume, kako so v skupini 70 kolesarjev tempo narekovali zgolj trije. "Ponosen sem lahko, kako so fantje odpeljali to dirko in mi izkazali vso podporo. Fantje so izmučeni, brez energije. To je neverjetno, kaj vse so pretrpeli, da bi dosegli cilj," je še dodal Cavendish, ki je na koncu zasedel 29. mesto. V sprintu sta ga prehitela Tom Boonen in Andre Greipel. "Ostali smo brez medalje, a sem ponosen na ekipo in na to državo," je še zaključil Cavendish. Sicer pa so Cavendishu ob strani stali Stannard, Froome, Wiggins in Millar.

vir: velonation.com
foto: sirotti
Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ