Cavendisheva bodoča ekipa še čaka na UCI licenco

Cavendisheva bodoča ekipa še čaka na UCI licenco
22.10.2022 AVTOR: N. Gr., foto: Sirotti

Mark Cavendish naj bi bil po poročilih iz več francoskih medijev dogovorjen za podpis pogodbe z ekipo B&B Hotels, ki pa do prvega roka ni oddala prošnje za UCI licenco serije Pro.

Usoda Marka Cavendisha je bila nekaj časa nejasna, v minulem tednu pa so prišla na dan poročila, da se je dogovoril za podpis enoletne pogodbe s francosko ekipo B&B Hotels, ki je imela v lanski sezoni licenco Pro.

A B&B Hotels niso oddali vse potrebne dokumentacije za UCI licenco do prvega roka, zato jih med doslej objavljenimi ekipami z dodeljeno licenco ni. V ekipi so se takoj odzvali s sporočilom za javnost, v katerem so pojasnili, da je razlog za zamudo v prestrukturiranju ekipe. 

Pariz bo financiral pogodbo Cavendisha

Z večjim finančnim vložkom naj bi se vključilo mesto Pariz, zato bo prišlo do nekaterih sprememb v ekipi, posledično pa dokumentacije še nimajo pripravljene. Imajo namreč še nekaj naknadnih rokov, da UCI-ju predložijo predvsem potrebne bančne garancije, da jim odobrijo licenco Pro. 

Mark Cavendish bo njihovo najbolj zveneče ime, v šprinterski vlak mu bodo pripeljali tudi izkušenega Maxa Richezeja. Cavendish bo imel zagotovljeno mesto v ekipi za Tour, kjer bo lovil rekordno 35. zmago, dogovoril pa se je za enoletno pogodbo z možnostjo podaljšanja za še dodatno leto. Pogodba naj ne bi vključevala visoke osnovne plače, po vzoru QuickStepa bo osnovana na bogatih bonusih v primeru odmevnih rezultatov. 

Obe strani dogovora še ne komentirata, potrditev bo najbrž prišla, ko bodo uradno znane tudi spremembe v ekipi B&B Hotels in morebitno novo ime ekipe.

Ekipa B&B Hotels bo skoraj zagotovo dobila posebno povabilo prirediteljev Toura, saj je Arkea Samsic po novem del svetovne serije, TotalEnergies pa ima povabilo zagotovljeno, ker je bila ena od dveh najboljših ekip z licenco Pro v ravnokar končani sezoni. 

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ