Če bi odšel, bi zdaj jaz bil najbogatejši v karavani (VIDEO)

Če bi odšel, bi zdaj jaz bil najbogatejši v karavani (VIDEO)
12.12.2022 AVTOR: DZ, foto: Sirotti

Remco Evenepoel. Eden izmed velikih junakov sezone 2023 je predstavil dres svetovnega prvaka, obenem pa je tudi njegov šef izrazil navdušenje nad njim.

Remco Evenepoel. Zmagovalec dirke po Španiji, svetovni prvak in tudi zmagovalec klasike Liege-Bastogne-Liege. Pa še marsikaj … Zdaj se mladi Belgijec pripravlja na novo sezono. Seveda ima posebno čast, saj nosi mavrično majico svetovnega prvaka. Tako bo v sezoni 2023 izstopal.

"Sem zares vesel in ponosen na to, da lahko že tako mlad nosim to majico," je dejal Remco Evenepoel. Gre pa za majico, kjer prevladuje bela barva s tradicionalnimi črtami. Proizvajalec je Castelli. Seveda so na majici vsi največji sponzorji ekipe, tudi najnovejši Soudal. Mavrične barve so na ovratniku in na rokavih ter na sicer črnih hlačkah.

Dres za počastitev izjemne sezone, saj je najmlajši kolesar, ki mu je uspelo dobiti klasiko Liege-Bastogne-Liege, tritedensko dirko in še svetovno prvenstvo v isti sezoni. V naslednji sezoni bo njegov glavni cilj dirka po Italiji. "Vem, da bo to posebno leto več pritiska in z drugačnim načinom dirkanja. Ampak, sprijazniti se bom moral s tem, poskušal bom ostati čim bolj sproščen in uživati v tej majici. To je največ, kar lahko naredim. Da se prepustim toku."

Z ekipo se zdaj mudi v Calpeju, dres pa je predstavil predčasno, saj bo Soudal uradno postal sponzor šele s 1. januarjem, Evenepoel pa naj bi že januarja tudi nastopil na prvi dirki v Argentini - dirka v San Juanu. Dolgo se je ugibalo, če bo Evenepoel pri 22 letih že nastopil na dirki po Franciji, a bo vendarle raje nastopil na Giru, s čimer se očitno strinja tudi vedno zahtevni Patrick Lefevre. Glavni mož belgijskega moštva.

"Pri Remcu nočemo iskati bližnjic in on si tega tudi ne želi. Cilj je, da bi nekega dne igral vidnejšo vlogo na dirki po Franciji, a vedno smo tudi govorili o tem, da bo najprej nastopil na Vuelti in Giru. Tega se drži in za vse je prav, da je tako, kot je. Zdaj ti ni treba dobiti dirke po Franciji, zato da bi dokazoval, da si eden izmed najboljiših kolesarjev v karavani," je za La Derniere Heure dejal Lefevre.

Predvsem pa je poudaril, da gre za enega izmed najboljših kolesarjev, ne glede na to ali nastopi na Touru ali ne: "Časi, ko so kolesarji glede na dirko po Franciji nastopali vsega 35 dni na leto so mimo. Remco je dober na vseh terenih. Morda mu nekaj manjka samo v sprintih. Moje mnenje je, da bo nekega dne igral pomembno vlogo tudi na flamskih dirkah." Govorimo o dirkah, kot je dirka po Flandriji. Prav o tlakovcih je Remco govoril, da mu ne ustrezajo najbolj.

Je pa tudi res, da je še zelo mlad, česar se zaveda tudi Lefevre: "Vse skupaj gre hitreje, kot sem mislil. Je daleč pred našimi načrti. Je zmagovalec, a najbrž ne bo prijetno, ko bo imel slab dan. Vendar pa sem prepričan, da lahko tudi to dobro prestane. Remco je miren, dobre volje in realen. A je tudi zmagovalec. Ne razmišlja o ničemer drugem kot o zmagi. To ga žene naprej."

In Evenepoel ima zdaj tudi dolgoročno pogodbo. Kljub govoricam, da bi lahko prišlo do prestopa - veliko se je govorilo o moštvu Ineos - je Remco ostal zvest Lefevreju. Ta je v intervjuju priznal: "Če bi odšel v drugo moštvo, potem bi bil jaz zdaj najbogatejši človek v karavani, vendar sem vesel, da ni odšel." Evenepoel ima pogodbo sklenjeno do konca sezone 2026.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ