Če pride do sprinta, potem je tu Degenkolb

Če pride do sprinta, potem je tu Degenkolb
24.08.2012 AVTOR: D. Z.
Na dirki po Španiji je bila na sporedu sedma etapa, ki jo je v sprintu dobil John Degenkolb. V skupnem seštevku še naprej vodi Joaquim Rodriguez.
Degenkolbu še tretja zmaga
Mesto Huesca je gosilo start sedme etape na dirki po Španiji. Po dobrih 160 kilometrih dirkanja je cilj gostil Alcaniz oziroma dirkališče v Aragon. Tokrat so na svoj račun spet prišli sprinterji, čeprav je s pobegom poskusila skupina štirih kolesarjev. To so bili Aramendia, Lindeman, Rabon in Pablo Rodriguez. Večje prednosti si niso uspeli privoziti, tudi zato ne, ker sov ozadju tempo narekovali kolesarji moštva Argos Shimano.

Pobeg se je končal okrog 15 kilometrov pred ciljem in takrat je postalo jasno, da bo zmagovalca določil ciljni sprint glavnine. Še prej je prišlo do množičnega padca, zaradi katerega so nekateri kolesarji izgubili stik z glavnino. V zaključku so vlak poskušali sestaviti kolesarji avstralskega moštva Orica GreenEdge, vendar jim je možnosti za zmago spet odvzel John Degenkolb.

23-letni Nemec je dobil že tretjo etapo na letošnji dirki po Španiji. Drugo mesto je osvojil Italijan Elia Viviani, tretji pa je bil Allan Davis. V skupnem seštevku do večjih sprememb ni prišlo. Le Uran je zaradi padca izgubil četrto mesto. Joaquim Rodriguez ima še vedno deset sekund prednosti pred Christopherjem Froomeom in 36 pred Albertom Contadorjem. Sledijo Gesink, Valverde, Roche, Mollema, Moreno, Cobo in Henao.

Nordhaug dobil etapo in prevzel vodstvo
Na dirki po Danski je bila na sporedu tretja etapa od Silkeborga do Veijle. Dolga je bila 185 kilometrov. Tokrat so morali sprinterji dati prednost kolesarjem, ki se bodo borili za končno zmago. Med temi bo očitno Norvežan Lars Petter Nordhaug. Kolesar Skyja je dobil etapo. Premagal je člana Rabobanka Wilca Keldermana in Ramunasa Navardauskasa, člana moštva Garmin Sharp. Četrti je bil Stefan Schumacher. Nordhaug je prevzel tudi vodstvo v skupnem seštevku.

foto: sirotti
Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ