Če se veseliš prezgodaj (VIDEO)

Če se veseliš prezgodaj (VIDEO)
16.02.2024 AVTOR: DZ

Do zanimive situacije je prišlo tik pred ciljno črto na enodnevni dirki Classic Var. Lenny Martinez je izkoristil prezgodnje slavje Johannessena.

Dirka Classic Var v Franciji se je začela v Saint Raphaelu, končala pa na vrhu Mont Farona. Dolga je bila 184 kilometrov. Po dobrih 120 kilometrih ravnine se je začel precej bolj razgiban del. Kolesarji so morali premagati tri kategorizirane vzpone. Najprej klanec tretje kategorije, potem klanec druge kategorije in za konec že omenjeni Mont Faron. Toulon je predstavljal izhodiščno točko za 5,7 km dolg klanec s kar 8,4-odstotnim povprečnim naklonom.

Po dobrih štirih urah dirkanja se je zdelo, da bo Tobias Johannessen Halland prišel do zmage in tudi sam je očitno tik pred črto že mislil, da mu bo to uspelo. A zaključni metri so bili speljani v rahlo desno in po krajši strani je mimo njega prišel Lenny Martinez. Francoz se je lahko veselil zmage. Tretje mesto je z istim časom osvojil Romain Bardet. Sledili so Michael Woods, Aurelien Paret Peintre, David Gaudu, Bastien Tronchon …

Potem, ko so morali organizatorji dirke po Andaluziji zaradi pomanjkanja policistov - v Španiji potekajo veliki protesti kmetov - odpovedati prvi dve etapi, so morali spremenili traso tretje. Namesto v običajni etapi so se kolesarji pomerili na pet kilometrov dolgi vožnji na čas v Alcaudetu. Z vožnjo na čas je najhitreje opravil Maxim Van Gils, ki je za deset sekund ugnal Juana Ayusa in Antonia Tiberija. Sledili so Cepeda, Wellens, Moniquet, Buitrago, Baudin, Soler in Serrano … Domen Novak je bil 24. Zaostal je za 38 sekund.
S protesti nimajo težav na Portugalskem. Na dirki po Algarveju je za karavano že tretja etapa. Vila Real de Santo Antonio je gostil start, cilj pa po 192 kilometrih Tavira. Ubežniki so sicer poskušali presenetiti glavnino in sprinterje, a etapa je bila pisana na kožo hitrim kolesarjem v samem zaključku. Sicer je na zaviti cesti prišlo do kaosa, a na koncu smo videli sprint zelo razpotegnjene skupine, ki ga je dobil Wout Van Aert. Rui Oliveira je bil drugi, tretji pa Marius Mayrhofer. Dan pred vožnjo na čas v skupnem seštevku vodi Daniel Felipe Martinez pred Remcom Evenepoelom in Seppom Kussom. Na odličnem petem mestu je še vedno Jan Tratnik. 22 kilometrov dolgo vožnjo na čas bo gostilo mesto Albufeira.

S protesti nimajo težav na Portugalskem. Na dirki po Algarveju je za karavano že tretja etapa. Vila Real de Santo Antonio je gostil start, cilj pa po 192 kilometrih Tavira. Ubežniki so sicer poskušali presenetiti glavnino in sprinterje, a etapa je bila pisana na kožo hitrim kolesarjem v samem zaključku.

Sicer je na zaviti cesti prišlo do kaosa, a na koncu smo videli sprint zelo razpotegnjene skupine, ki ga je dobil Wout Van Aert. Rui Oliveira je bil drugi, tretji pa Marius Mayrhofer. Dan pred vožnjo na čas v skupnem seštevku vodi Daniel Felipe Martinez pred Remcom Evenepoelom in Seppom Kussom. Na odličnem petem mestu je še vedno Jan Tratnik. 22 kilometrov dolgo vožnjo na čas bo gostilo mesto Albufeira.

Classic Var

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ