Čehu zmaga v Novi Gorici, Finkšt spet v ospredju

Čehu zmaga v Novi Gorici, Finkšt spet v ospredju
24.03.2023 AVTOR: DZ, foto: Sportida / Adria Mobil

Adam Toupalik je dobil enodnevno dirko za VN Nove Gorice in Vipavske doline. Najboljši Slovenec Tilen Finkšt na tretjem mestu.

Na slovenskih cestah se nadaljuje serija treh enodnevnih dirk. Po uspešnem uvodu v Izoli - tam je tretje mesto kot najboljši Slovenec osvojil Anže Skok - so se zdaj kolesarji pretežno kontinentalnih ekipi merili na dirki za VN Nove Gorice in Vipavske doline.

Dirka je bila sestavljena iz dveh različnih krogov, dolga pa je bila 155 kilometrov. Prenašali so jo tudi na spletnem portalu rtvslo.si. Dan je zaznamovala ubežna skupina, v kateri je bil tudi član domačega kluba MebloJogi Gregor Matija Černe, ki je po zaslugi pobega prišel do največjega števila točk na gorskih ciljih. A glavnina je bila dovolj hitra, da je ubežnike ujela in glavni boj se je odvijal na zaključnem, šest kilometrov dolge krogu v okolici Nove Gorice, ki so ga morali kolesarji prevoziti štirikrat.

Alex Tolio je dolgo bežal, a na koncu ga je skupina z najboljšimi uspela ujeti ravno ob zadnjem prehodu čez kratek, a strm vzpon na Rafut. Tik pod vrhom je napadel 26-letni Adam Toupalik, ki si je do vrha Rafuta privozil manjšo prednost, potem pa jo je povečal na tehnično zahtevnem spustu v Novo Gorico. Sledila je ravnina do cilja in Čeh se je lahko veselil zmage. Kmalu za njim je v boju za drugo mesto Filippo Fiorelli premagal Tilna Finkšta, ki je bil najboljši Slovenec.

"Za nami je težka dirka, tudi zaradi precej toplega vremena, na katerega telo še ni navajeno. Letelo je od starta do cilja, na koncu je bilo pet krogov čez "špičko" res zahtevnih. Na zadnjem vzponu smo imeli s fanti dobro pozicijo, a se je na vrhu skupina razbila, zmagovalec nam je kilometer pred ciljem ušel, zadaj pa smo sprintali za ostala mesta na stopničkah," je dejal Finkšt.

Alex Tolio je bil četrti, Dylan Hopkins, ki vozi za Ljubljano Gusto Santic peti, Marcin Budzinski pa šesti. Član moštva KK Kranj Luka Ziherl je osvojil 18. mesto, član domačega MebloJogija Roman Ermakov je bil 20., Anže Skok pa 21. Serija dirk se je zaključila ta konec tedna, ko bo na sporedu tradicionalna dirka a VN Adrie Mobila.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ