Cela ekipa Deceuninck - QuickStepa na priprave v Italijo

Cela ekipa Deceuninck - QuickStepa na priprave v Italijo
09.06.2020 AVTOR: Nejc Grilc, foto: Sirotti

Celotna belgijska ekipa se bo, skupaj z osebjem, podala na višinske priprave na italijanski San Pellegrino, kjer se bodo pripravljali na prihajajoči ponovni štart v sezono.

Vse ekipe najvišje ravni se bodo v juliju tako ali drugače pripravljale na ponovni štart na višinskih pripravah, večina pa se jih je odločila, da bo ekipo razdelila na več manjših enot in tako zmanjšala možnost za okužbo z novim koronavirusom.

Pri Deceunincku niso sledili takšni praksi in so se odločili, da bo celotna ekipa priprave opravila skupaj na San Pellegrinu, kjer bodo od 6. do 23. julija. Skupno se bo priprav udeležilo več kot 50 ljudi, šef ekipe Patrick Lefevre pa je pojasnil odločitev za to, da celotno ekipo zbere na kup.

»Na začetku smo ravno tako načrtovali več manjših enot kot ostale ekipe, a smo se nato odločili, da to ne bi bila najbolj smotrna poteza. Italija je odprta in če se ljudje mešajo v hotelih, je več možnosti za okužbo, hkrati pa ne veš, kdo je virus prenesel na tvoje kolesarje ali osebje. Če se bomo vsi zbrali v enem hotelu, ki bo odprt samo za nas, bomo vsaj vedeli, od kod prihaja okužba, če bo kdo zbolel,« je odločitev argumentiral Lefevre.

Pojasnil je še, kako bodo izgledali testi: »Vse bomo testirali, še preden gremo v Italijo, prvič bomo kolesarje testirali že danes (9. junija) v Wevelgemu. Imamo velik avtodom, vsak bo dobil termin testiranja, tak sistem je sicer zelo drag, a to pač moramo storiti, da zagotovimo varnost kolesarjev.«

Deceuninck Quick-Step je v tej sezoni že do prekinitve zbral 15 zmag, v drugem delu pa bodo ciljali predvsem na prestavljene klasike, Tour in Giro, kjer bo debi na tritedenskih dirkah doživel Remco Evenepoel.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ