Cela Jumbo Visma in Adam Yates zapuščajo dirko po Švici zaradi koronavirusa

Cela Jumbo Visma in Adam Yates zapuščajo dirko po Švici zaradi koronavirusa
16.06.2022 AVTOR: N. Gr., foto: Sirotti

Očitno v dneh pred dirko po Franciji koronavirus spet kosi po karavani in kroji razplet dirk. V Švici ni štartala cela ekipa Jumbo Visme, s koronavirusom pa se je okužil tudi kapetan Ineosa Adam Yates, kar bo vplivalo tudi na Tour.

»Žal se je koronavirus spet vrnil v našo ekipo in po posvetu z zdravniškim osebjem smo se odločili, da ne tvegamo in da je bolje, da cela ekipa zapusti dirko po Švici,« so v uvodu zapisali v izjavi za javnost pri Jumbo Vismi. Niso sporočili, kdo od kolesarjev ali osebja je okužen, najbrž pa je primerov več.

V Švici so dirkali tudi Mike Teunissen, Robert Gesink, Sepp Kuss in Rohan Dennis, ki so vsi na širšem seznamu kandidatov za nastop na dirki po Franciji. »Zaenkrat situacija v Švici še ne vpliva na izbor kolesarjev za Tour, bomo pa situacijo zelo pozorno spremljali,« so še dodali pri nizozemski ekipi. Prav zaradi koronavirusa odlašajo z določanjem zadnjih potnikov v Francijo, če pa bi kateri od zgoraj naštetih izpadel zaradi koronavirusa, bi to lahko bil kar hud udarec za načrte »čebel« v Franciji.

Dennis je vlečni konj in skoraj nepogrešljiv, prav tako Gesink s svojimi izkušnjami, je »road captain«, Kuss je odličen hribolazec in pomembno orožje v arzenalu Primoža Rogliča, Mike Teunissen pa specialist za klasike, ki bi bil zelo dragocen pri premagovanju pasti v težkem prvem tednu dirke.

Skrbi pa koronavirus povzroča tudi pri Ineosu, saj se je z njim okužil Adam Yates, ki je prav tako odstopil z dirke po Švici. Iz ekipe so sporočili, da ima rahle simptome in da je bil test na COVID-19 pozitiven. Precejšnji udarec tudi za Ineos, sploh če bo okrevanje pri Yatesu trajalo dlje od pričakovanj, saj bi moral biti eden od kapetanov ekipe na Touru, ob Daniju Martinezu in Geraintu Thomasu.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ