Čelada zgolj za vašo glavo

Čelada zgolj za vašo glavo
05.11.2018 AVTOR: DZ, vir: cyclingweekly

Dobiti čelado, ki vam povsem pristaja? Vam je to že uspelo? Start-up podjetje Hexo ponuja izdelavo čelade, ki se vam bo povsem prilegala.

Mnogi smo se že soočili s težavo, kako dobiti najbolj primerno čelado. Veliko jih je na trgu in zares imamo pestro izbiro. Pa bi si morda kdo začelel čelado, ki bi se mu povsem prilegala? To naj bi zdaj omogočalo start-up podjetje Hexo. Ustanovitelji pri tem uporabljajo 3D skeniranje. Poleg tega uporabljajo tudi drugačne materiale, ki naj bi zagotavljali boljše blaženje pri trku.

Ustanovitelj Jamie Cook je izpostavil, da so za razvoj potrebovali pet let, v tem času pa so opravili kar 3200 testiranj. In še aerodinamika? Pri podjetju se hvalijo, da smo lahko s čelado Hexo na 40 kilometrov dolgi razdalji sedem sekund hitrejši, kot s čeladama Giro Aether ali Kask Protone. Pri Hexu ponujajo tudi možnost, da sami izberemo barve čelade, ki so nam najbolj všeč. Cena pa dobrih štiristo evrov. Prve čelade naj bi bile na voljo marca 2019, kupci pa jih že lahko rezervirajo.

Značke: Cestno
Ključne besede: Hexo, čelada, varnost, varno na kolesu
Komentarji
peak 05.11.2018 19:52
Vprašanje...?https://cyclingtips.com/2018/11/commentary-why-i-stopped-wearing-a-bike-helmet/
n3o 06.11.2018 13:48
zato me tako čudno gledajo ko občasno zaidem na asvalt?? aa @ken 😉
*Za komentiranje morate biti prijavljeni.
Opozorilo: Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ