Cenovno dostopni merilci moči Limits končno dosegli fazo testiranja

Cenovno dostopni merilci moči Limits končno dosegli fazo testiranja
29.11.2015 AVTOR: Matej Zalar
Prototipi merilcev moči, za katere so sredstva zbrali na spletni strani za množično financiranje Indiegogo, so tik pred vrati.
Cenovno dostopni merilci moči, namenjeni tako rekreativnim kot polprofesionalnim kolesarjem, so na Indegogo-u poželi veliko zanimanja. Zastavljeno mejo 100 000 funtov so presegli za kar štirikrat, prvi merilci moči pa naj bi bili pri strankah že decembra. 

A podjetje, ki proizvaja merilce Limits, je očitno nekoliko precenilo svoje zmožnosti. Nekateri naročniki naj bi tako na svoje že plačane merilce čakali vse do marca, kar bo zagotovo povzročilo nemalo slabe volje. Ni znano, ali so zastoj povzročile tehnične težave, jasno pa je, da si kupci merilce želijo čimprej.

Bistvo merilce moči Limits je njihova nizka cena, saj ste si svojega lahko zagotovili že za dobrih 300 evrov, maloprodajna cena pa se bo gibala med 380 in 390 evri, kar je še vedno več kot pol ceneje od ostalih merilcev moči na tržišču.

uploaded


Merilec Limits le privijemo na gonilko, zato je uporaba na večih kolesih zelo priročna, ker ga snamemo in na novo namestimo v le nekaj sekundah. S katerimi računalniki bo kompatibilen in kakšen protokol komuniciranja bo uporabljal - Bluetooth Smart ali ANT+, je zaenkrat še uganka.

Že čez 14 dni pa bodo s testiranji merilcev začeli kolesarji škotskega kluba Spokes Racing Team. Ekipa, ki tesno sodeluje tudi z britansko kolesarsko zvezo, je s podjetjem Limits Technology sklenilo triletno sponzorsko pogodbo.

V medijih smo lahko zasledili kar nekaj očitkov zaradi prepozne dostave in domnevne nezanesljivosti merilcev moči, podjetje pa jim lahko na najboljši način odgovori le z dobrim izdelkom, ki bo hkrati cenovno prekašal konkurenco. Kako se bo stvar obnesla v praksi, pa bo povedal čas.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ