Češka: Tratnik ostaja med najboljšimi

Češka: Tratnik ostaja med najboljšimi
12.08.2017 AVTOR: D. Z.
Dirka po Češki. Jan Tratnik dan pred koncem tretji v skupnem seštevku in prvi po številu točk.

Na dirki prve kategorije po Češki je za kolesarji že tretja etapa. Ta je bila nadvse zahtevna. Dolga je bila 187 kilometrov, Mohelnice so gostile start preizkušnje, ki se je končala v Sternberku.

Kolesarji so morali premagati sedem kategoriziranih vzponov. Po še tretjem prečkanju vzpona na Ecce Homo pa je sledil le še spust do cilja. Zahtevna etapa, v kateri sta v zaključku vidnejši vlogi igrala tudi dva Slovenca. Spet Jan Tratnik in Matej Mugerli. Slednji je imel težave s kolesom in je izpadel iz boja za zmago, zato pa se je spet izkazal prav Tratnik.

Zmage se je veselil Josef Cerny, ki je premagala Jana Barto. Privozila sta si tri sekunde prednosti pred skupinico štirih kolesarjev, v kateri je bil tudi Jan Tratnik. Slednji je bil prav šesti, medtem ko je večja skupina zasledovalcev zaostala za 25 sekund. V tej skupini je 11. mesto zasedel Matej Mugerli. Žiga Grošelj je bil 20., Andi Bajc 32. …

Cerny se je po etapni zmagi zavihrel na sam vrh tudi v skupnem seštevku in ima sedem sekund prednosti pred Barto. Tratnik je z 11 sekundami zaostanka tretji. Sledijo Herklotz, Hirt, Guldhammer, Polnicky … Je pa Tratnik prevzel vodstvo v tekmovanju za najboljšega po točkah. Dan pred koncem jih ima 33, Barta jih je zbral 29. Rok Korošec je s 16 osmi.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ