Chris Froome grdo padel. Ostal bo brez Toura!

Chris Froome grdo padel. Ostal bo brez Toura!
12.06.2019 AVTOR: DZ, foto: Sirotti

Na ogledu trase vožnje na čas na dirki Criterium du Dauphine je Chris Froome grdo padel. Poškodbe niso povsem znane. Jasno pa je, da je zanj sanj o zmagi na letošnjem Touru konec.

Na dirki Criterium du Dauphine se je največja drama odvijala že pred današnjim še kako pomembnim posamičnim kronometrom, ki ga je kasneje dobil Wout van Aert. Na dopoldanskem ogledu trase s startom in ciljem v mestu Roanne je Chris Froome – z njim se je vozil tudi Wout Poels – grdo padel na enem izmed spustov. Po besedah glavnega moža moštva INEOS Davea Brailsforda naj bi si Froome poskušal zgolj očistiti nos.

Ko je z eno roko pri hitrosto okrog 60 km/h izpustil balanco, pa naj bi ga sunek vetra odnesel v zid ob cesti. Za njim se je vozil tudi športni direktor in ekipa je takoj poklicala na pomoč. Reševalno vozilo je bilo na srečo zelo blizu. "Chrisa so odpeljali v bolnišnico v Roanne, kjer so dodatni pregledi pokazali, da gre za večje število poškodb. Zlomil si je desno stegnenico in desni komolec," je v uradni izjavi za javnost dejal zdravnik Richard Usher:

"Trpel je tudi zlom reber. Zdaj ga bodo s helikopterjem prepeljali v Univerzitetno bolnišnico v St. Etiennu na dodatna zdravljenja." Brailsford se je bolnišnici in reševalcem zahvalil za hitro pomoč in reakcijo, obenem pa dodal:

"Chris je neverjetno trdo delal in je bil v fantastični formi. Na pravi poti za Tour de France, ki pa ga bo zdaj na žalost izpustil. Chrisa od ostalih loči predvsem mentalna moč in mi ga bomo podprli pri njegovi rehabilitaciji. Pomagali mu bomo, da se vrne in sledi naslednjim ciljem. Naš prvi cilj je, da Chris prejme najboljšo možno oskrbo in si potem čimhitreje opomore. Čeprav se zavedamo nevarnosti, ki jih prinaša naš šport, je vedno velik šok, ko kolesar pade in se hudo poškoduje."

Pri Ineosu letos res nimajo sreče. Tik pred dirko po Italiji se je poškodoval glavni adut pred Girom Egan Bernal. Imajo pa zato zelo močne posameznike. Froome sicer ne bo mogel napadati pete zmage na Touru, zato pa bodo lahko vse stavili na prej omenjenega Bernala in lanskega zmagovalca Gerainta Thomasa.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ