Chris Froome naj bi predčasno zapustil priprave

Chris Froome naj bi predčasno zapustil priprave
04.01.2020 AVTOR: DZ, foto: sirotti
Chris Froome naj bi zapustil priprave moštva Ineos. Športni direktor Cioni je med drugim dejal: "Ne počuti se dobro in kdo ve, če si bo opomogel."
34-letni Chris Froome se je lani na dirki Criterium du Dauphine hudo poškodoval. Izpustil je dirko po Franciji in celotno sezono. Okrevanje po zares hudih poškodbah naj bi sicer potekalo hitreje od pričakovanj. Kljub vsemu pa naj bi zdaj bil preslabo pripravljen, da bi lahko sodeloval na skupnih pripravah ekipe. Štirikratni zmagovalec dirke po Franciji, dvakratni zmagovalec dirke po Španiji in dirke po Italiji se želi vrniti v pravo formo na dirki po Franciji.

Tour želi dobiti še petič v karieri. A očitno je rehabilitacija precej počasnejša od napovedi. "Po dveh dneh treningov v Španiji se je Froome, ki upa, da bo dobil še peti Tour vrnil domov. Ne počuti se dobro in kdo ve, če si bo opomogel," naj bi za Bicisport dejal športni direktor David Dario Cioni. Zmago na letošnjem Touru bo branil Froomov klubski kolega Egan Bernal. Drugi je bil predlani najboljši Geraint Thomas, ravno tako član Ineosa.
Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ