Chris Froome potrdil Tour: Več vzponov na treningih in idealna teža

Chris Froome potrdil Tour: Več vzponov na treningih in idealna teža
02.12.2014 AVTOR: D. Z.
Christopher Froome je potrdil, da bo tudi v sezoni 2015 vse stavil na Tour de France, čeprav je po predstavitvi trase najprej izrazil nekaj dvomov.

Naslednja dirka po Franciji bo pisana na kožo hribolazcem, saj bo zelo malo kilometrov voženj na čas. Christopher Froome je zato po predstavitvi trase dejal, da se mu zdi trasa italijanskega Gira precej bolj pisana na kožo. Zdaj pa je zmagovalec Toura 2013 potrdil, da bo kljub zelo hriboviti trasi tudi v naslednji sezoni vse stavil na dirko po Franciji. »Z ekipo smo morali nekaterim dirkam dati prednost, Tour pa bo ostal moj glavni cilj, « je na uradni spletni strani moštva Sky potrdil Christopher Froome.

Zmagovalec lanskega Toura je potrdil, da je, potem ko se je poročil, že začel s pripravami na novo sezono: »Proste dneve sem dobro izkoristil, zdaj pa sem že osredotočen na psihično in fizično pripravo na sezono. Trenirati sem začel na toplem v Južni Afriki, kjer sem s kolesom uspel nabrati kar nekaj kilometrov. « Začetek bo nekoliko drugačen. V zadnjih dveh letih je nastopil na dirki po Omanu, zdaj pa bo februarja sezono začel na dirki Ruta del Sol. Sezona bo skrbno načrtovana z enim samim ciljem. V Parizu še drugič pozirati v rumeni majici.

Po vsej verjetnosti bo tako v naslednji sezoni nastopil samo na eni tritedenski dirki: »Ideja o nastopu na treh tritedenskih dirkah v sezoni je postala popularna, vendar sam že vem, kako težko je ciljati na zmago na dveh takih dirkah. Mislim, da je v tem obdobju moje kariere prav, da si za prvi cilj postavim Tour. Kasneje bo morda napočil čas, ko se bom posvetil drugim dirkam, a v letu 2015 bo to Tour. « Pa čeprav je Tour, kot že rečeno, pisan na kožo pravim hribolazcem, ki bodo morali dobro »preživeti « dobrih 13 km odsekov tlakovanih cest.

»Ta Tour bo zahteven test. Tu ni dvoma. A v izzivih uživam in ne vem, zakaj bi mi bil manj pisan na kožo kot ostalim konkurentom. Kot ekipa se bomo morali prilagoditi, zato da bomo konkurenčni. Tour bo za hribolazce. Zato bom moral več časa nameniti treningom na vzponih in manj časa posvečati kronometru. Pomembno bo tudi, da bom dosegel idealno težo, zato bo tudi prehrana še kako pomembna. Zame bo to nov preizkus sposobnosti in tega se veselim. « Nastop na Touru so že napovedali kolesarji, kot so Vincenzo Nibali, ki bo branil letošnjo zmago, Alberto Contador, Nairo Quintana, Alejandro Valverde, Jean Christophe Peraud ...

Značke: Dirka po Franciji, Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ