Chris Froome preprosto premočan

Chris Froome preprosto premočan
21.07.2016 AVTOR: D. Z.
Tour de France. Chris Froome je dobil še gorski kronometer in še povečal prednost pred zasledovalci.

Na dirki po Franciji so morali kolesarji premagati gorski kronometer. Govorimo o 18. Etapi, ki smo jo že opisali. Dolgo je bil v vodstvu Tom Dumoulin, ki je progo premagal v 31 minutah in štirih sekundah.

Dolgo se je zdelo, da bo Nizozemec dobil še drugi kronometer na letošnji dirki po Franciji, vendar pa ga je premagal trenutno vsekakor z naskokom najboljši kolesar na letošnjem Touru. Chris Froome je začel rezervirano, potem pa pospeševal. Na vrhu vzpona je imel že 13 sekund prednosti pred Dumoulinom.

Sledil je še dva kilometra dolg spust in Froome je bil edini kolesar, ki se je spustil pod 31 minut. Za progo je potreboval 30 minut in 43 sekund. S tretjim časom je progo premagal Fabio Aru. Sledili so Richie Porte, Romain Bardet, Thomas De Gendt, Ion Izaguirre, Joaquim Rodriguez, Louis Meintjes, Nairo Quintana, Jerome Coppel, Alejandro Valverde …

Najboljši izmed treh Slovencev je bil Jan Polanc, ki je z zaostankom 3:16 zasedel 61. mesto. Froome je v skupnem seštevku še povečal prednost. Zdaj ima že 3:52 prednosti pred Baukejem Mollemo in 4:16 pred Adamom Yatesom. Sledijo Quintana, Bardet, Porte, Aru, Valverde, Meintjes, Martin … Jan Polanc je 61., Luka Pibernik 103. in Kristijan Koren 162.

Značke: Dirka po Franciji, Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ