Chris Froome še po naslov svetovnega prvaka?

Chris Froome še po naslov svetovnega prvaka?
12.09.2017 AVTOR: D. Z.
Chris Froome je potrdil, da bo na prihajajočem svetovnem prvenstvu v Bergnu nastopil v vožnji na časi.

Velika Britanija (cestna dirka): Adam Blythe, Mark Christian, Jon Dibben, Owain Doull, Tao Geoghegan Hart, Pete Kennaugh, Ian Stannard, Ben Swift in Scott Thwaites.
Velika Britanija (kronometer): Steve Cummings in Chris Froome.
Velika Britanija, ženske (cestna dirka): Elinor Barker, Alice Barnes, Hannah Barnes, Lizzie Deignan, Dani King, Mel Lowther in Hayley Simmonds.

Letos bo svetovno prvenstvo od 17. do 24. septembra gostil Bergen. Na Norveškem bo za člane nadvse zanimiv in predvsem neobičajen kronometer.

Poleg razgibanih dveh krogov bodo kolesarji morali za konec premagati še 3,4 km dolg ciljni vzpon. Prav zato lahko na uspeh računajo kolesarji, ki na klasičnih vožnjah na čas niso povsem v ospredju. Christopher Froome v zadnjih letih blesti na vseh terenih. Na vzponih, pa tudi v vožnjah na čas. Nenazadnje je na dirki po Španiji dobil tudi kronometer.

Kljub odpeljanima Touru in Vuelti pa se je kolesar Skyja odločil, da bo zastopal tudi britansko kolesarsko zvezo oziroma Veliko Britanijo. 32-letni Froome bo tako eden izmed največjih favoritov za zmago v vožnji na čas, ki se bo končala na vzponu Mont Floyen. »Navdušen sem nad tem, da želi Chris Froome fantastično sezono končati v reprezentančnem dresu. Se že veselim, da bo nastopil na trasi, ki mu zelo ustreza, « je dejal Iain Dyer.
 

Značke: Dirka po Franciji, Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ