Chris Froome spet slabe volje zaradi diskov

Chris Froome spet slabe volje zaradi diskov
28.02.2023 AVTOR: N. Gr., foto: Israel Premier Tech

Z ekipo Israel Premier Tech je Crhis Froome dirkal na nedavni dirki po Ruandi, kjer je v četrti etapi uprizoril dolg solo pobeg. Končal se je po defektu in dolgi menjavi obroča, ki je razjezila Frooma.

Odkar so kolutne zavore začele prevladovati v pelotonu, je Chris Froome eden redkih, ki jim še vedno javno nasprotuje. Najprej ga je skrbela izguba moči zaradi drgnjenja zavornih ploščic ob diske, ki se mu je nemogoče v popolnosti izogniti.

Potem je razmišljal o dodatni teži in učinku na aerodinamiko, ki ga imajo diski, v zadnjem letu pa je njegovo negodovanje nekoliko potihnilo. Najbrž tudi zato, ker se je sprijaznil, da prehoda nazaj na »klasične« V-zavore ne bo.

V Ruandi je bil Froome glavna atrakcija za gledalce, ki se jih je spet ob cesti zbralo ogromno. Dirka pa je bila tudi dobra priprava za nadaljnjo sezono, zato se je v četrti etapi Froome odločil, da poizkusi s »samomorilsko« akcijo.

Sam je napadel že 90 kilometrov do cilja in se odpeljal glavnini. Nato je dobrih 75 kilometrov preživel v ospredju, dokler ga ni ustavila predrta prednja zračnica. Ko so kolesarji uporabljali klasične zavore, bi menjava obroča trajala manj kot 20 sekund, pri diskih pa je zgodba nekoliko drugačna.

Froome je obstal ob kolesu, medtem ko se je mehanik mučil z dolgotrajno menjavo. Ko mu je naposled le uspelo, je glavnina Frooma že ujela in sanj o njegovem podvigu (roko na srce, veliko možnosti za uspeh tako ali tako ni imel) je bilo konec. Ni bilo treba čakati dolgo, da je Froome znova izrazil svoje zelo jasno nestrinjanje s kolutnimi zavorami.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ