Chris Froome v ekipi za Tour

Chris Froome v ekipi za Tour
22.06.2022 AVTOR: DZ, foto: Sirotti

Ekipa Israel Premier Tech je razkrila osmerico kolesarjev za Tour de France. Med njimi je tudi Chris Froome, ki bo na Touru nastopil že desetič.

Chris Froome je štirikratni zmagovalec dirke po Franciji. Po hudem padcu in številnih hudih poškodbah pa nikakor ne najde poti na sam vrh. Kljub vsemu se še vedno trudi in se po vsem skupaj poskuša vrniti med najboljše.

Pri ekipi mu dovolj zaupajo, da so ga spet uvrstili tudi med osmerico kolesarjev, ki bodo od 1. julija nastopali na dirki po Franciji. To bo zanj deseti nastop na velikem Touru. Najboljši je bil v letih 2013, 2015, 2016 in 2017. Bil je tudi drugi že leta 2012 in tretji leta 2018. Leta 2019 pa je v pripravah na Tour, na dirki po Dofineji grdo padel.

"Neverjetno je, da bom nastopil že na desetem Touru. Letos sem še posebej trdo garal in se že veselim. Imamo odlično skupino kolesarjev in komaj čakamo, da se veliki boj v Koebenhavnu začne," je povedal Froome. Sicer imaj izraelska ekipa za sabo zelo slabo sezono, ki pa jo je s končnim tretjim mestom na pravkar končani dirki po Švici nekoliko popravil Jakob Fuglsang. Prav Danec, ki je že bil sedmi v skupnem seštevku na Touru bo poleg Michaela Woodsa glavni adut ekipe.

"Ker se Tour začne v moji državi, bo to zame enkratna priložnost. Komaj čakam, da se začne. Prepričan sem, da bodo danski navijači pripravili vzdužje, ki si ga bomo še dolgo zapomnili," je dejal Fuglsang. Poleg odličnih nastopov na dirki po Švici je dobil tudi enodnevno dirko Classic Alpes Maritimes: "Čutim, da sem pripravljen na ta Tour. Verjamem, da je forma prava. Tour je vedno nepredvidljiv, a tu sem, da pustim svoj pečat na tej dirki. Ne želim biti samo še en par nog v karavani."

Tudi Woods je v zadnjem obdobju uspešen, saj je dobil etapno dirko Route d’Occitanie: "Po zmagi sem res samozavesten. Prvi teden bo zelo zahteven, poln stresa in tehničen. Prvi cilj je, da v tem tednu ne padem, potem pa bi rad izkoristil priložnost v zadnjih dveh tednih. Kar nekaj etap mi je pisanih na kožo in upam, da bom to znal izkoristiti." Torej, Froome, Fuglsang in Woods so najbolj izpostavljeni kolesarji. Naslednji pa so še Daryl Impey, Simon Clarke, Hugo Houle. Krists Neilands in Omer Goldstein. V tej sezoni so kolesarji te ekipe skupno dosegli osem zmag. Štiri od teh v zadnjih treh tednih.

Značke: Dirka po Franciji
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ