Chris Froome za BBC: Ne gre za pozitiven test

Chris Froome za BBC: Ne gre za pozitiven test
13.12.2017 AVTOR: D. Z.

"

"Razumem lahko reakcije nekaterih ljudi. Še posebej zaradi zgodovine tega športa. A očitno gre pri meni za povsem drugačen primer. Ne gre za pozitiven test."



To so bile besede Christopherja Frooma v ekskluzivnem intervjuju za BBC. Vsekakor je novica dneva, da so v enem izmed Froomu odvzetih vzorcev na dirki po Španiji našli preveliko količino Salbutamola. Froome in moštvo Sky sta zjutraj izdala sporočilo za javnost, zdaj pa je Froome stopil tudi pred kamero.




Na pripravah na novo sezono je moral odgovarjati na vprašanja novinarja BBC. "Iz UCI so me pozvali, da jim podam več informacij, vključno z uporabo Salbutamola, ki je zelo pogosto uporabljeno zdravilo za zdravljenje astme. To bodo lahko potrdili številni astmatiki. Lahko sem vesel, da bom lahko pomagal UCI pojasniti stvari, in da bomo z ekipo prišli do zaključka, kaj se je zgodilo,

" je še dodal Froome.




Britanec je kljub temu, da je za novico izvedel 20. septembra (ta dan je osvojil bronasto medaljo v vožnji na čas na SP v Bergnu), in da je bil pozitiven tudi B-vzorec pred dnevi napovedal, da bo v naslednji sezoni nastopil na Giru in Touru. Zdaj je vse skupaj pod velikim vprašajem. "Z UCI sem delil vse podatke. Povedal sem vse. Sicer pa imam jasno rutino glede uporabe inhalatorja, kolikokorat ga uporabim. Vse te podatke sem predal Mednarodni kolesarski zvezi. Trenutno se bom osredotočil na ta process, institucijam bom poskušal dati vse podatke in tako poskrbeti, da bi imel v tem primeru čim boljše možnosti. Zdaj pa vsekakor ne bom ugibal, kakšen bo rezultat.

"




Seveda se ob tem takoj pojavi jasno vprašanje. Bo zdaj ne glede na končni izkupiček njegova kariera omadeževana? Bodo omadeževane štiri zmage na dirki po Franciji? "Ne. Razumem, da je to za mnoge velik šok. Vendar stojim za svojimi besedami. Kot vedno, poudarjam. Nisem prekršil nobenih pravil. Nisem vzel več kot je predpisana količina. Prepričan sem, da bo resnica prišla na dan.

" Froome je letos dobil Tour in Vuelto. Napovedal pa je nastop na dirki po Italiji. Naslednje leto bo namreč poskušal dobiti prvi dve tritedenski preizkušnji. Torej, dirko po Italijini dirko po Franciji.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ