Chris Froome začenja kar v Kolumbiji

Chris Froome začenja kar v Kolumbiji
09.11.2018 AVTOR: DZ, foto: sirotti

Chris Froome, ki se je v zadnjih dneh mudil v Kolumbiji je prek družabnih omrežij tudi sporočil, da bo naslednjo sezono začel prav v Kolumbiji. Na dirki prve kategorije.

Chris Froome se je v teh dneh mudil v Kolumbiji, saj se je udeležil rekreativne dirke po okriljem Rigoberta Urana. Kolumbijci so v kolesarstvu v zadnjih letih postali prava velesila. Sprva na etapnih dirkah, zdaj pa imajo tudi sprinterje. Mnogi izmed zvezdnikov pa so že letos nastopili na domači dirki prve kategorije Colombia Oro y Paz. Ta spada med dirke prve kategorije, pa vendar so bili na startu kolesarji, kot so Bernal, Quintana, Uran, Henao, Sosa, Alaphilippe, Pantano, Gaviria …

Naslednje leto bo konkurenca na šestdnevni dirki, ki bo potekala od 12. do 17. februarja očitno še močnejša. “Vesel sem, da lahko potrdim, da bom nastopil na dirki po Kolumbiji, kjer bom tudi začel sezono 2019. Zahvaljujem se Kolumbijski kolesarski zvezi za povabilo. Kmalu se vidimo,” je v video sporočilu dejal Chris Froome. Štirikratni zmagovalec dirke po Franciji je letos najprej nastopil na dirki Ruta del Sol. Organizatorji si želijo, da bi v Kolumbijo prišla tudi Bahrain Merida z Vincenzom Nibalijem. Letošnjo izvedbo je dobil Egan Bernal, Froomov klubski kolega pri Skyju. Dirka je bila sestavljena iz treh sprinterskih in treh gorskih etap.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ