Chris Froome: Vuelto želim dobiti ... a morda ne bo šlo letos

Chris Froome: Vuelto želim dobiti ... a morda ne bo šlo letos
22.08.2015 AVTOR: D. Z.
Zmagovalec dirke po Franciji Chris Froome je pred začetkom španske Vuelte eden izmed favoritov za končno zmago ... priznava, dirko si želi zmagati, a ni v taki formi kot pred Tourom.

»Dobro se počutim. Tudi spočil sem si dobro, vendar pa ne morem trditi, da je forma taka, kot na dirki po Franciji. Mislim, da je pripravljenost zadovoljiva, še posebej ob dejstvu, da je bil Tour moj prvi cilj sezone, « je dejal Christopher Froome. Po Touru mu je veliko časa vzelo tudi nastopanje na različnih mestnih kriterijih, ki se jih redno udeležujejo junaki dirke po Franciji. »Rad bi se boril z najboljšimi, a moram biti realen in priznati, da bom težko prišel do zmage. Tu imamo močno ekipo s Henaom in Nievejem. Če meni ne bo šlo po pričakovanjih, potem se jima bom podredil, « je še dodal kapetan Skya.

Upa pa seveda, da mu je tudi trasa pisana na kožo. Kategoriziranih vzponov je letos kar 44. Devet etap se bo končalo s ciljnim vzponom. Večina najtežjih etap pa je zgoščena v prvih dveh tednih dirkanja. »Dirka bo zelo zahtevna, trasa mi je všeč. Zavedam se, da bo najtežji drugi teden dirkanja in tista 11. etapa v Andorri. To bi lahko bila najtežja etapa, kar sem jih kdaj prevozil. « In kakšen je tisti realen cilj dvakratnega zmagovalca Toura, ki je Vuelto že dvakrat končal na drugem mestu, enkrat pa na četrtem? »V vsakem primeru bi rad dobil vsaj eno etapo. Zato sem z enim očesom že usmerjen proti posamičnemu kronometru. Sicer pa je Vuelta dirka, ki mi je zelo všeč, želim jo vsaj enkrat dobiti. Ne vem pa, če bom v tem poskusu že dovolj dober, « je še dodal Froome.

Značke: Dirka po Franciji, Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ