Chris Froome: Bolje pripravljen na tretji teden

Chris Froome: Bolje pripravljen na tretji teden
19.07.2016 AVTOR: D. Z.
"Ljudje ne sprašujejo takih vprašanj kot v preteklosti," je dejal Dave Brailsford, kaj pa Chris Froome?

Froome z izdatno prednostjo
V Švici so ekipe najboljših kolesarjev na dirki po Franciji organizirale tudi novinarske konference. Najbolj obiskana je bila vsekakor tista, ki so jo organizirali pri moštvu Sky. Prisotna pa sta bila menedžer ekipe Dave Brailsford in nosilec rumene majice Christopher Froome.

Britanec je na poti proti tretji zmagi na Touru. Lani je v zaključni del dirke prišel z več kot tremi minutami prednosti pred ostalimi. Tokrat ima 1:47 prednosti pred Baukejem Mollemo in skoraj tri minute pred Adamom Yatesom in Nairom Quintano. Ko je dobil oba Toura pa je Froome prav v zadnjem tednu dirkanja pokazal največ slabosti. Prav zato ostajajo pri Skyu previdni.

Dobro pripravljen na tretji teden
»Osebno menim, da sem tokrat na tretji teden bolje pripravljen, kot sem bil ob prejšnjih dveh zmagah. Pomagalo mi je, da sem zgodaj začel sezono, vendar pa na ne tako težkih dirkah. Pred začetkom Toura sem si zadal poseben cilj. Da bom v najboljši formi prav v tretjem tednu. Mislim, da sem na dobri poti, « je poudaril Froome.

Nekaj besed je namenil še Nairu Quintani, ki je lani prav v Alpah nadoknadil največ zaostanka: »Pričakujem, da bo tudi tokrat eden izmed najresnejših kolesarjev, ki bo izvajal pritisk na nas. Dokazal je že, da je v tretjem tednu zelo dober in pričakujem, da bo tudi tokrat tako. « Froome je kot razlog, zakaj nismo videli pravih napadov, navedel, da je to predvsem zato, ker so vsi že pošteno utrujeni. Način dirkanja je bil preprosto zelo izčrpavajoč.

"Izkoristil sleherno priložnost "
Poleg tega je bil Sky do zdaj preprosto premočan. Na nekatera vprašanja je odgovarjal tudi Brailsford. Predvsem pa je letos precej manj namigovanj, da so Froomove predstave preprosto predobre in da si pomaga na nedovoljen način.

»Ljudje ne sprašujejo takih vprašanj kot v preteklosti. Seveda pa je težje spraševati po podatkih o vatih, če se vseh otreseš na spustu, « je dejal Brailsford. Na spustu s Peyresourda, na vetru, na Ventouxu in tudi v kronometru. Froome je do zdaj dokazal, da je preprosto premočan: »Čutim, da sem v prvih dveh tednih izkorisitl vsako najmanjšo priložnost, da sem zdaj lahko v tem položaju. Na tej dirki dajem vse od sebe saj mi ogromno pomeni, « je še dodal Froome.

Značke: Dirka po Franciji, Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ