Chris Froome: Dobil sem štiri Toure in sposoben sem dobiti vsaj še enega

Chris Froome: Dobil sem štiri Toure in sposoben sem dobiti vsaj še enega
14.10.2019 AVTOR: DZ, foto: sirotti

Chris Froome je že pričel s trening na novo sezono. Vse se bo vrtelo okrog priprav na dirko po Franciji.

Chris Froome bi moral letos napadati peto zmago na dirki po Franciji, pa se je hudo poškodoval ob padcu na dirki Criterium du Dauphine. Na Touru sta potem blestela njegova klubska kolega Egan Bernal je Tour dobil, branilec zmage Geraint Thomas pa je bil drugi. Froome je zdaj prepričan, da se lahko po hudi poškodbi vrne med najboljše – na sam vrh.

V intervjuju za francosko nacionalno televizijo je Froome dejal, da lahko na prihodnjem Touru računa tudi na Bernalovo pomoč, pa čeprav je ta aktualni zmagovalec in bo zato nosil številko ena: "Rekel je, da mi bo pomagal. Ampak, moram biti najmočnejši. Če bo on najmočnejši, potem bom vesel, če zmaga. Tako pač potekajo te stvari. Najmočnejši zmaga." 34-letni Froome je Tour že dobil štirikrat. Bil je še drugi in tretji.

Obenem pa je dobil tako dirko po Italiji kot dirko po Španiji. Poleg Vincenza Nibalija je trenutno edini aktivni kolesar, ki se lahko pohvali s tem, da je v karieri dobil vse tri tritedenske dirke. Naslednje leto bo takoj po Touru nastopil še na OI v Tokiu. Glavni cilj pa je vendarle dobiti peti Tour in se tako vpisati med redke kolesarje, ki jim je to uspelo. Pa bi po morebitni zmagi končal kariero:

"Ne, ne, ne. Nisem tak. Vsi mi pravijo, da bi moral nehati na vrhuncu moči. Ampak, kolesarstvo imam rad in zato bi rad nadaljeval. Če ne bom mogel zmagati, potem bom do zmage pomagal nekomu drugemu. Dobil sem štiri Toure in sposoben sem dobiti vsaj še enega." Dodal je še, da je zdaj po poškodbi še bolj motiviran: "Veliko ljudi je po padcu dejalo, da je z mano konec, da ne bom več dobil Toura. To me je samo še podžgalo." Sicer pa bomo jutri spoznali traso prihodnje dirke po Franciji, ki se bo začela v Nici.

Značke: Dirka po Franciji
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ