Chris Froome: Izbrati vsestransko ekipo

Chris Froome: Izbrati vsestransko ekipo
18.10.2017 AVTOR: D. Z.
"Zahteven Tour, a od organizatorjev ne bi pričakoval česarkoli drugega," je traso Toura 2018 komentiral aktualni zmagovalec Christopher Froome.

Chris Froome je letos dobil že četrti Tour de France in je priznal, da bo v sezoni 2018 spet vse moči usmeril v napad na rumeno majico.

Pa čeprav mu po zmagi na španski Vuelti manjka še zmaga na italijanskem Giru: “Počakati bomo morali. Ne bom ga še odpisal, vendar pa se zavedam, da bo moj glavni cilj sezone napad na peto zmago na Touru. ” Kar pa se trase Toura 2018 tiče, Froome je opozoril na prvih devet dni dirkanja. Ravninske etape z možnostjo vetra, ekipni kronometer, etapa s ciljam na Mur de Bretagne in za konec tlakovani odseki do Roubaixa.

“Na severu Francije bo zelo nevarno. In to še preden se bomo podali v gore. Veter bi lahko bil pomemben dejavnik. Ker bomo kandidati za skupni seštevek zelo blizu skupaj, bi lahko glavnina že tam razpadla, ” je pojasnil Froome: “Vključili so kar precej tlakovanih odsekov in tam se lahko zgodi marsikaj. Potem je tu etapa z makadamskim odsekom. Kar precej priprav nas čaka. ” Predvsem pa bo Froome lahko računal na izjemno podporo kolegov. Letos so mu pomagali do zmage, naslednje leto pa bo v ekipi osem kolesarjev, in ne več devet.

Ekipa pa bo morala biti prav zaradi drugačne trase drugače sestavljena, saj bo Froome v prvih dneh potreboval ogromno pomoči. “Vsekakor bomo morali razmišljati tudi o tem, da bo ekipa tako sestavljena, da me bo na varnem lahko držala tudi na Severu. Obenem pa nočemo ogroziti dela ekipe za Alpe in Pireneje. Predvidevam, da bomo izbrali zelo raznolike, vsestranske kolesarje. ” Veliko bo odvisno tudi že od razpleta tretje etape – govorimo o 35 km dolgem ekipnem kronometru. Tam bi Sky lahko pokazal premoč. “Ker pa ni prav veliko kilometrov vožnje na čas, se bo dirka odločala drugje, ” je še dodal Froome.

Značke: Cestno, Dirka po Franciji
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ