Chris Froome: Izgubil nekaj kože in prejel udarec v koleno

Chris Froome: Izgubil nekaj kože in prejel udarec v koleno
22.07.2016 AVTOR: D. Z.
"Mislim, da sem povozil belo črto na cesti," je bil prvi odziv Chrisa Frooma po padcu in prihodu na cilj v 19. etapi dirke po Franciji.

"Povozil belo črto "
»Ironično. Vozil sem se v ospredju in poskušal ostati na varnem. Mislim, da sem povozil belo črto na cesti in izgubil nadzor nad sprednjim kolesom, « je takoj po prihodu na cilj 19. etape povedal Christopher Froome. Kot smo že poročali je Froome na zadnjem spustu pred ciljnim vzponom grdo padel. Kljub vsemu je še povečal prednost v skupnem seštevku, saj je povsem krepko popustil Bauke Mollema, na drugo mesto pa se je zdaj povzpel Romain Bardet, ki pa za Britancem zaostaja že za dobre štiri minute.

"Izgubil le nekaj kože "
»Dobro sem. Srečo imam, da resnih poškodb ni. Izgubil sem le nekaj kože in se rahlo udaril v koleno. To je dan, ko sem lahko hvaležen za tiste štiri minute prednosti. Odlično je, da sem imel vse do cilja ob sebi klubske kolege. Še posebej Poelsa. Spet se je izkazala celotna ekipa. Lepo, da smo en dan bližje Parizu. « Obenem je Froome poudaril: »Ob takem padcu sem lahko hvaležen, da se nisem resneje poškodoval. Lahko bi bilo drugače. Na Touru ni nikoli mirnega dne. « In, kaj se je dogajalo v spremljevalnem avtomobilu?

Avto daleč zadaj
»Bili smo daleč zadaj. Menili smo, da bomo morda imeli dovolj časa in bo Chris lahko zamenjal kolo še pred zadnjim vzponom, vendar pa je to bilo nemogoče. Zato je celoten vzpon odpeljal na Thomasovem kolesu. Prek radijske postaje sem poskušal govoriti z njim, vendar je bila komunikacija otežena, « je priznal športni direktor Nicholas Portal. Portal je še priznal, da v avtu sploh niso vedeli, da je Froome padel. Zato pa je bil priseben Thomas, ki ima na kolesu podobne nastavitve kot njegov kapetan: »Sam sem potem počakal na spremljevalni avtomobil ekipe. Sicer so se zapeljali mimo mene, pa vendarle nisem imel namena teči do cilja. Na srečo so se nekaj sto metrov kasneje ustavili in dobil sem kolo. «

Poels brez merilca moči
Na koncu pa je Froome lahko računal še na izjemnega pomočnika v zadnjih dneh. Wouterja Poelsa. »Ko pade, se vedno prestrašiš, kakšne poškodbe bi lahko utrpel. Vendar pa menim, da je vse ok. Opraskan ima hrbet. Sicer pa moj merilec moči ni delal več, tako da sem moral voziti po občutku. Vseskozi sem se oziral in ga po obrazni mimiki ocenjeval, kako se počuti. Zato sem poskušal narekovati primeren ritem. Ne prehiter ne prepočasen. Na koncu se je vse izšlo, « je pojasnil Poels. Froome pa se je ob koncu pogovora za franosko televizijo že ozrl tudi proti zadnji gorski etapi: »Etapa bo težka. Zagotovo bom imel po padcu zakrčene in vnete mišice. Na srečo se lahko zanesem na klubske kolege. To je še zadnji dan. Samo še to etapo moram prestati. «

Značke: Dirka po Franciji, Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ