Chris Froome: Moral sem teči, saj nisem imel rezervnega kolesa

Chris Froome: Moral sem teči, saj nisem imel rezervnega kolesa
15.07.2016 AVTOR: D. Z.
Chris Froome je po koncu 12. etape spregovoril zgolj za francosko televizijo in dejal, da se mu zdi odločitev komisarjev, da obdrži rumeno majico pravilna.

Kaj vse se je zgodilo v 12. etapi, ki je kolesarje popeljala proti Mont Ventouxu ste lahko že prebrali. Sicer zelo pozno po cilju pa smo dobili tudi uradne rezultate. Organizatorji so najprej zapisali, da bo rumeno majico prevzel Adam Yates, a potem je padla končna odločitev.

Komisarji so kolesarjem pripisali čase in obenem zaostanke, ki so jih le-ti imeli tik pred padcem zaradi motorista in navijačev. Tako je Chris Froome ohranil vodstvo v skupnem seštevku in ga pred najbližjimi zasledovalci celo povečal. Na podelitvi je bil sicer deležen številnih žvižgov, potem pa je vendarle dejal:

»
Ventoux je poln presenečenj. Mislim, da se je to zgodilo 1,2 kilometra pred ciljem. Motorist se je nenadoma ustavil. Cesta je bila zaprta. Mollema, Richie Porte in jaz smo padli. Motor za mano pa je zlomil okvir mojega kolesa. Moral sem teči, saj nisem imel rezervnega. Vedel sem, da so spremljevalni avtomobili obtičali za ostalimi kolesarji. Hotel sem čim hitreje proti vrhu klanca. «

Ob dokončni potrditvi, da bo obdržal rumeno majico pa je dodal: »Vesel sem, da sem prestal etapo, in da so komisarji sprejeli tako odločitev. Tudi z vidika, kaj vse se je dogajalo v preteklih dneh. Mislim, da je to pravilna odločitev. Hvala komisarjem in hvala organizatorjem Toura. « Za uradno spletno stran moštva Sky pa je Froome še povedal: »Na Touru lahko vedno pričakuješ nepričakovano. Vedno sem trdil, da bo to moj največji izziv. Zdaj se že veselim jutrišnjega kronometra. «

Značke: Dirka po Franciji, Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ