Chris Froome: Najmočnejša ekipa, ki jo je Sky kdajkoli sestavil

Chris Froome: Najmočnejša ekipa, ki jo je Sky kdajkoli sestavil
17.07.2016 AVTOR: D. Z.
Moštvo Sky je v 15. etapi spet dokazalo, da je izjemno močno. Chris Froome je brez težav obdržal rumeno majico, pravih napadov zaradi ostrega ritma sploh ni bilo.

"Vsak lahko dirka tako kot hoče "
Poleg ubežnikov je bila Astana praktično edina, ki se je proti koncu etape postavila po robu Skyu. Fabio Aru je poslal pomočnike, da so zaostrili ritem na vzponu Grand Colombier. Froome pa je kaj hitro prišel do Aruja. Med prenosom se je lepo videlo, da se je z Italijanom poskušal pogovoriti.

»Vprašal sem ga, kakšna je njegova taktika, zakaj narekujejo tako oster ritem. Ampak, vsak lahko dirka tako kot hoče, « je za italijansko televizijo RAI dejal Froome. Aru je kasneje resda napadel, a Wout Poels je poskrbel, da ne Aru ne Valverde nista prišla daleč. Kasneje je Nizozemec nevtraliziral tudi napad Bardeta. Nairo Quintana in Bauke Mollema z napadom sploh nista poskusila.

Od Movistarja je pričakoval več
»Če sem pošten, sem nekoliko presenečen. V tej etapi sem pričakoval napade še posebej kolesarjev Movistarja. V pobegu so imeli dva močna kolesarja, zato sem menil, da se bosta na vzponih ali Quintana ali Valverde poskušala preseliti v ospredje. Valverde je sicer šel, vendar je zgolj sledil Aruju. Poleg tega je pod vrhom pospešil še Bardet, vendar pa sem dobil občutek, da so bili vsi na meji in da nihče ni imel toliko moči, da bi naredil razliko. «

"Nairo na mojem kolesu "
Med vzpenjanjem na Lacets du Grand Colombier se je celo zdelo, da bo Froome pospešil, a se je kaj hitro premislil: »Hotel sem samo videti, kakšno je stanje, kakšna bo reakcija, kdo mi bo poskušal slediti. Zanimivo je bilo videti, da je bil Nairo hitro na mojem kolesu. To sem naredil samo zato, da sem ugotovil, kdo bi lahko proti vrhu karkoli poskušal. « Ampak, ob ritmu, ki ga je na koncu narekoval Wout Poels – Mikel Nieve je na spustu z Grand Colombiera padel in se ni več vrnil v prvo skupino – pravega napada nismo videli.

Najmočnejši Sky do zdaj?
»Wout ni zgolj običajen kolesar. Dobil je Liege-Bastogne-Liege. Eno izmed najprestižnejših enodnevnih klasik na svetu. Vesel sem lahko, da sem v takem položaju. Konkurentom, ki razmišljajo o napadu vsekakor jemlje motivacijo, če vedo, da jih bo lovil kolesar takega kova. Lahko zastavi ritem, s katerim nevtralizira vse napade, « je potrdil Froome.

Obenem pa ni pozabil poudariti, da ima ob sebi zares izjemno ekipo. Na ravninskih odsekih svoje delo opravljata Stannard in Rowe. Potem pa so tu Kirijenka, Poels, Henao, Landa, Nieve in Thomas. »To je ena izmed stvari, ki sem jih izpostavil že na začetku dirke. Resnično sem v zavidljivem položaju, saj imam ob sebi zelo močno ekipo. Najbrž najmočnejšo, kar jih je kdajkoli za Tour sestavil Sky.  Ekipa kolesarjev, ki bi lahko v ostalih ekipah prevzeli vloge kapetanov. «

Značke: Dirka po Franciji, Cestno, Gorsko
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ