Chris Froome: Nisem tako dober kot na Touru, a vseeno komaj čakam, da se Vuelta začne

Chris Froome: Nisem tako dober kot na Touru, a vseeno komaj čakam, da se Vuelta začne
19.08.2016 AVTOR: Matej Zalar
Britanec ima za seboj peklensko sezono z vrhuncem na Elizejskih poljanah, a dirk zanj vendarle še ni konec. Tudi na Vuelti bo eden od kandidatov za zmago.

Očitno zelo dolga sezona za Chrisa Frooma še ni bila dovolj, saj tudi na Vuelti cilja na sam vrh. V Španiji mu zagotovo ne bo lahko, saj je po Touru dirkal še na olimpijskih igrah, medtem ko so njegovi konkurenti gradili formo za špansko pentljo. Nasproti mu bodo stala velika imena, kot so Van Garderen, Quintana in Contador, tudi trasa letošnje Vuelte pa kolesarjem, ki niso vrhunsko pripravljeni, ne bo prizanašala.

Chris Froome zagotovo ni slab, a priznava, da ne ve, kje točno se trenutno nahaja. "Ni skrivnost, da nisem tako dober kot v Franciji. Glavni cilj sezone je bil Tour, nato sem se pripravljal za olimpijske igre, zato za Vuelto nisem imel časa specifično trenirati. V prvem tednu zagotovo še ne bom v vrhunski formi, a upam, da se bo krivulja v drugi polovici dirke začela dvigovati. "

Britanec bo imel okrog sebe močno ekipo, ki pa je v zadnjem trenutku doživela spremembo. Mikel Landa bi moral biti eden glavnih pomočnikov Frooma v hribih, a je nastop zaradi poškodb odpovedal. Namesto njega bo v ekipi še en Španec, David Lopez, ki je bil rezerva za Vuelto in se je zato pripravljal za dirko, tako da bo lahko pomagal ekipi Sky do novega uspeha.

Priprava na dirko je zelo podobna sezoni 2012. Tudi takrat je Froome vozil na Touru, nastopil na cestni dirki in v kronometru na olimpijskih igrah, nato pa prišel še na Vuelto, ki jo je zaključil na četrtem mestu. A Španija mu zaenkrat še ni prinesla sreče. "Dvakrat sem bil že drugi na Vuelti, lani sem po padcu odstopil, zato imam z dirko še neporavnane račune, rad bi zmagal tudi tukaj. V prvem tednu se bom predvsem poizkušal izogniti težavam, nato pa bom, če se bom dobro počutil, z napadom poizkusil v treh dolgih gorskih etapah s tremi legendarnimi cilji - Lagos de Covadonga, Aubisque in Aitana. "

Van Garderen na Vuelti z drugačnimi cilji

Tejay Van Garderen na Vuelto ne prihaja kot kapetan ekipe. Ta vloga bo pripadla Samuelu Sanchezu, Van Garderen pa bo imel vlogo glavnega pomočnika, svojo srečo bo iskal v pobegih.

"Na Vuelto sem se pripravljal drugače kot na vse ostale tritedenske dirke, ki sem jih odvozil v karieri. Samuel bo kapetan, jaz pa bom poizkušal osvojiti kakšno etapo v pobegih in pomagati Sanchezu do dobre uvrstitve. V Španijo sem prišel predvsem zato, da odvozim še drugi Grand Tour v sezoni in tako opravim neprecenljiv trening, ki mi bo pomagal v naslednji sezoni, da na Touru naredim še korak više. "

 

Značke: Dirka po Franciji, Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ