Chris Froome: Olimpijske igre so pomembna zadeva

Chris Froome: Olimpijske igre so pomembna zadeva
01.08.2016 AVTOR: D. Z.
Chris Froome prav veliko časa za proslavljanje zmage na dirki po Franciji ni imel. Zdaj se že resno pripravlja na olimpijske igre.

Kot je to razkril že pred časom. Chris Froome bo na olimpijskih igrah nastopil tako v vožnji na čas kot na cestni preizkušnji. Obe sta namreč zelo zahtevni, zato Froome upravičeno verjame, da bi morda lahko domov prinesel kar dve medalji.

Po dirki po Franciji je bil doma vsega tri dni, potem pa so se že začele priprave na olimpijske igre. Nenazadnje je v nedeljo nastopil tudi na dirki v Londonu. »To je pomembna stvar zame. Sem zelo motiviran za tisti dve dirki v Riu. Še posebej za kronometer, saj imaš v tej disciplini lahko večji nadzor nad vsem skupaj. Cestna dirka je večja loterija, « je v intervjuju za BBC poudaril Froome.

Letos je že tretjič dobil dirko po Franciji. Pohvali se lahko tudi z bronasto medaljo v vožnji na čas na olimpijskih igrah v Londonu leta 2012. Zdaj želi to mesto očitno še izboljšati. »Kronometer je zame zares realnejši cilj. Da bom tam v igri za medalje. Obenem pa je cestna dirka ekstremno zahtevna, a na enodnevnih dirkah se moram še izkazati, « je še zaključil Froome. Ob njem bodo britansko izbrano vrsto sestavljali še Graint Thomas, Stephen Cummings, Adam Yates in Ian Stannard.

Značke: Dirka po Franciji, Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ