Chris Froome: Po težkem obdobju odhaja na Vuelto

Chris Froome: Po težkem obdobju odhaja na Vuelto
13.08.2014 AVTOR: D. Z.
Chris Froome je po odstopu z dirke po Franciji, potem ko je za njim slabša sezona, za Sky Sports razkril, da že razmišlja tudi o naslednjem Touru.

»Za mano je zelo težko obdobje in odstop na Touru je bil ena izmed najtežjih stvari v mojem življenju, a takrat je bilo jasno, da tako ne morem nadaljevati, « je za Sky Sports priznal Christopher Froome.

Froome se je po odstopu v peti etapi dirke po Franciji in potem, ko je pozdravil poškodovano zapestje odpravil v ZDA, kjer je opravil prve priprave na dirko po Španiji, medtem ko je trenutno v Nici, kjer ima moštvo Sky eno izmed pripravljalnih baz. Za Sky je bil to zares slab Tour de France, potem ko so v zadnjih dveh letih slavili dve zmagi. Tudi njihov plan B z Richiejem Portom letos ni uspel, saj je Avstralec po odličnem izhodiščnem položaju že v Alpah popustil.

»To, kar se je zgodilo letos, ni nujno slaba stvar. Seveda je slabo za ekipo, saj smo imeli po dveh zmagah tudi na letošnjem Touru visoke cilje. A mislim, da je to tudi priložnost, da natančneje pogledamo, kje smo in kje se še lahko izboljšamo, « je pojasnil Froome. Obenem je poudaril, da je to dokaz, kako težko je dobiti Tour de France, pa čeprav se kdaj to na prvi pogled zdi precej lažje.

Zdaj se Froome odpravlja na dirko po Španiji. Leta 2011 jo je končal na 2. mestu, ko se je do za zmago zadnjega boril s Juanom Josejem Cobom. Takrat je bil tretji Froomov kapetan Bradley Wiggins. Letos se dirka začne 23. avgusta. A kljub vsemu je Froome očitno z mislimi tudi že pri naslednji dirki po Franciji. »To je dirka, na kateri bom vedno pokazal največ. Vse to me bo še podžgalo, da bom na naslednjem Touru pripravljen. To je zgolj ena ovira. To bom moral 'požreti' in se pobrati. «

Značke: Dirka po Franciji, Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ