Chris Froome: Ponosen na rumeno majico

Chris Froome: Ponosen na rumeno majico
27.07.2015 AVTOR: D. Z.
Po treh tednih dirkanja je Chris Froome poziral z najprestižnejšega mesta med kolesarji. Kot zmagovalec dirke po Franciji, je v rumenem pomahal z odra na Elizejskih poljanah.

“Seveda bi se najprej zahvalil kolegom. Brez njih ne bi stal zdaj tukaj. Richie. Wour, Ian, G, Pete, Luke, Nico in Leo. Spoštujem vas in sem vam hvaležen. Ta majica je ravno toliko vaša, kot je moja, ” je najprej dejal Chris Froome. Obenem se je zahvalil še celotnemu osebju pri Skyu, še posebej pa je izpostavil trenerja Tima Kerrisona in glavnega menedžerja Davea Brailsforda:

“Hvala tudi ženi Michelle. Tvoja ljubezen in podpora mi dajata moč in motivacijo. Komaj čakam na novo poglavje v najinem življenju, ki ga bova obrnila ob rojstvu sina. ” In potem je Froome vendarle prišel do rumene majice. V Parizu je v njej poziral že drugič:

“Rumena majica je nekaj posebnega. Razumem njeno zgodovino. Dobro in slabo. Vedno jo bom spoštoval in nikoli onečastil. Vedno bom ponosen, da mi jo je uspelo osvojiti. Najllepša hvala. ” To se je dogajalo na samem odru za najboljše. Kasneje pa je Froome dodal: “Rumena majica ima dolgo zgodovino. Vedno sem jo spoštoval in jo častil. Nanjo sem bil ponosen vsak dan, ko sem jo nosil. Do te druge zmage je bila dolga pot. Korak po koraku. Od starta na Nizozemskem se je zgodilo ogromno stvari. Bilo je stresno, boriti smo se morali na in izven kolesa.

Froome je še priznal, da si je končno lahko oddahnil, saj si je zares želel stopiti na oder: “Zato sem se vsako jutro zbudil in trdo treniral. Seveda pa ne morem reči, če je ta zmaga lepša od prve. Dobiti dirko po Franciji enkrat je neverjetno. Da sem tu drugič, mi veliko pomeni.

Značke: Dirka po Franciji, Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ