Chris Froome: Popolnoma okreval?

Chris Froome: Popolnoma okreval?
13.04.2020 AVTOR: DZ, foto: sirotti

Chris Froome se je v nedeljo udeležil Ineosove Zwiftove dirke, ki jo je dobil Rohan Dennis. Froome je bil šesti, a je priznal, da je okreval po poškodbi.

Spomnimo. Chris Froome je na ogledu trase kronometra na lanski dirki Criterium du Dauphine grdo padel in se hudo poškodoval. Izpustiti je moral Tour de France, na katerem bi napadal peto zmago v skupnem seštevku. Sledila je dolgotrajna rehabilitacija.

Pojavljala so se ugibanja, če se bo Froome sploh lahko vrnil. Kako dober se bo vrnil? Bo lahko dosegel spet formo, ki ga je krasila v preteklih letih? Froome se sicer še vrača. Nastopil je na dirki UAE Tour, a ni bil v ospredju. Potem se je sezona prekinila in zdaj vsi ugibajo, kdaj se bo sploh nadaljevala. Po vsej verjetnosti bodo morali tudi Tour de France prestaviti, kar pomeni, da bo imel tudi Froome še več časa za pripravo na glavni cilj sezone.

Je pa zdaj tudi potrdil: "Dobro mi gre. Sem zelo zposlen. Vsak dan z otroki, opravim čim več treninga na trenažerju. Veliko sem v telovadnici. Okrevanje poteka res dobro. Upam si reči, da je že skorajda končano. še vedno opravljam nekatere vaje za okrepitev poškodovane desne strani telesa. Ampak, že treniram po normalnem programu."

Če bo Tour de France ena izmed prvih dirk po končani epidemiji zaradi koronavirusa, potem lahko pričakujemo, da bodo pri Ineosu lahko računali na vse najboljše. In imajo izjemno ekipo: Froome, Egan Bernal, Geraint Thomas, Richard Carapaz, Rohan Dennis, Pavel Sivakov, Michal Kwiatkowski ...

Značke: Dirka po Franciji
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ