Chris Froome: Pred najtežjo bitko v karieri

Chris Froome: Pred najtežjo bitko v karieri
11.07.2016 AVTOR: D. Z.
Po Pirenejih je prvi favorit za končno zmago že v rumeni majici, a Chris Froome opozarja, da ga letos morda čaka najtežja bitka v karieri.

»Že nekajkrat sem omenil. Čutim, da bo to moja najtežja bitka v karieri, « je po zahtevni deveti etapi, ki je potekala v Pirenejih dejal Christopher Froome. Britanec, ki je po izjemenem napadu v sobotni etapi prevzel vodstvo v skupnem seštevku, je dan pred prvim počitkom prepričljivo ubranil rumeno majico.

A vendarle opozarja, da ga čaka še hud boj s preostalimi konkurenti: »V to se tudi spreminja. Sploh nisem pričakoval, da bo lahko, in da se bom konkurentom kar odpeljal. Raven je še višja in boriti se moram za vsako sekundo. « Predvsem lani je bil Tour po Pirenejih praktično že odločen, saj je imel Froome pred vstopom v Alpe že skoraj tri minute prednosti pred ostalimi. Letos so kolesarji Pireneje že premagali, razlike pa so precej manjše.

Prvega in desetega v skupnem seštevku loči vsega 61 sekund. »Dirka je še vedno zelo odprta. Sem pa zelo vesel, da se je vse tako razpletlo, in da sem do prvega prostega dneva osvojil rumeno majico, « je priznal Froome, ki napada tretjo zmago na dirki po Franciji. Obenem tudi brani lansko zmago. Jasno pa je, da se Froome najbolj boji Naira Quintane. Dvakrat je Kolumbijca že premagal, zdaj pa ima pred njim 23 sekund naskoka.

A Quintana v Pirenejih ni bil prepričljiv. Predvsem na zaključnem vzponu devete etape do Andorre Arcalisa ni niti enkrat poskusil napasti. »Vseskozi sem pričakoval njegov napad. Vse do zadnjega kilometra, pa tudi v zadnjem kilometru. Razmišljal sem. Ni še napadel. Morda vse moči hrani za en sam napad. Vendar, do tega ni prišlo. Rad bi verjel, da zato, ker je bil na meji sposobnosti. Vendar pa menim, da se je zgolj 'prilepil ' na moje kolo, kot lepilo. «

Značke: Dirka po Franciji, Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ