Chris Froome: Prejel lekcijo, načrtuje dvojček Tour/Vuelta?

Chris Froome: Prejel lekcijo, načrtuje dvojček Tour/Vuelta?
12.09.2016 AVTOR: D. Z.
Takoj po koncu dirke po Španiji - končal jo je na 2. mestu - je Chris Froome namignil, da bi v naslednji sezoni lahko poskusil spet.

Chris Froome je letos še tretjič dobil dirko po Franciji. Sledil je nastop na olimpijskih igrah in potem še dirka po Španiji. Tu je bil vseskozi v igri za zmago. Le v eni gorski etapi mu je spodletelo in zaostanka za Nairom Quintano ni mogel več nadoknaditi. Tako se je moral zadovoljiti z drugim mestom. Vuelto je še tretjič končal na tem mestu.

“Bil sem drugi in dobil Tour. V prihodnosti pa se moram vrniti in poskusiti znova. Morda bo to moj cilj za naslednje leto. Zagotovo je mogoče dobiti tako Tour kot Vuelto. ” Seveda pa bo poskušal ponoviti kar celotno sezono 2016. Bil ja namreč nadvse uspešna: “To je bil moja najuspešnejša sezona. Lahko sem zadovoljen s tem, kako se je vse razpletlo. Seveda sem želel iz te Vuelte iztržiti več, vendar pa je bila po drugi strani to izjemna dirka. Kot ekipa smo se dobro borili. 

Kot ekipa pa so se tudi nekaj naučili. Predvsem v kratki gorski etapi do Formigala, v kateri je izgubil skoraj tri minute. Froome je hitro ostal brez pomočnikov, pravega odgovora na napad Contadorja in Quintane pa ni imel: “Dobili smo lekcijo. Na začetku etape nismo bili pripravljeni, to pa nas je stalo zmage na dirki. Vseeno smo lahko zadovoljni z doseženim. Dobili smo ekipni kronometer, zmagal sem na Pena Cabargi in dobil še kronometer. ” Froome je še dodal, da bi zdaj prosti čas preživel z družino, saj ga v zadnjih mesecih praktično ni bilo doma.

Značke: Dirka po Franciji, Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ