Chris Froome: Presenečen nad velikimi razlikami

Chris Froome: Presenečen nad velikimi razlikami
15.07.2015 AVTOR: D. Z.
Chris Froome je po veliki zmagi v prvi pirenejski etapi na dirki po Franciji priznal, da je presenečen nad velikimi razlikami.

»Namesto, da bi dirkal konzervativno, sem fantom rekel, naj pritisnejo. Nekateri so v težavah, izkoristimo to. Fante sem prosil, če pospešijo. Noge so bil dobre in mislim, da se je izšlo po načrtu, « je najprej dejal Chris Froome. Britanec je prepričljivo dobil 10. etapo na dirki po Franciji, ki je bila tudi prva prava gorska preizkušnja na letošnji dirki. Froome je z napadom dobrih šest kilometrov pred ciljem vse pustil za sabo in si do cilj privozil minuto naskoka pred klubskim kolegom Richiejem Portom in več kot minuto pred Nairom Quintano.

»Zdaj bomo morali vse vzeti iz dneva v dan. Sem v izjemnem položaju z neverjetno ekipo. Richie Porte, ki je bil drugi, pa Thomas, ki je bil tudi med najboljšimi. To dokazuje, kako močni smo. Upam, da bomo zdaj lahko dirkali bolj zadržano. Videli bomo. Do Pariza je še vedno zelo dolga pot, vendar pa sem navdušen na današnjim razpletom, « je še povedal Froome, zmagovalec dirke po Franciji leta 2013. Tokrat se je v zaključku Britanec precej hitrej kot drugi bližal cilju:

»Ko sem prek radijske postaje poslušal o zaostankih, je to bila pravi balzam za moja ušesa. Še posebej v tako zgodnji fazi dirke. Prišlo je do velikih razlik in nad tem se presenečen, saj smo moral premagati zgolj en vzpon v samem zaključku. Morda pa nekateri kolesarji med prostim dnem niso bili dovolj pozorni in so morda prišli na etapo pretežki. Moj fantje so bili odlični. To je bil sanjski dan za nas. «

In potem je tu še Richie Porte, ki se je v etapi izkazal kot zadnji pomočnik, v zadnjem kilometru pa je uspel celo ujeti in prehiteti Naira Quintano, tako da so se pri Skyu lahko veselili prvega in drugega mesta, pa rumene in pikčaste majice za povrh. Prav Porte pa vseeno miri morebitno evforijo: »To je zgolj en dan na Touru. Ne sme nas ponesti. Videli smo že leta 2013, ko sva bila prvi in drugi v etapi, potem pa je prišlo do katastrofe. Zato se nočemo prehitevati. Občutek pa je fantastičen. «

Značke: Dirka po Franciji, Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ