Chris Froome: Prihod na Elizejske poljane je vedno poseben

Chris Froome: Prihod na Elizejske poljane je vedno poseben
25.07.2016 AVTOR: D. Z.
Veliki junak dirke po Franciji Chris Froome se je ob koncu dirke zahvalil izjemni ekipi in govor zaključil: "Naj živi Tour, naj živi Francija."

Že od leta 2005 naprej – takrat je Lance Armstrong sam poprijel za mikrofon in z znamenitim govorom končal prvi del kariere – zmagovalec na dirki po Franciji ob podelitvi rumene majice na odru nagovori zbrano množico.

Christopher Froome je to naredil še tretjič v svoji karieri, saj se lahko pohvali s tremi zmagami na dirki po Franciji. »Mojim klubskim kolegom. Ta rumena majica je tudi vaša. Brez vašega žrtvovanja in pripadnosti danes ne bi stal tukaj. Rad bi se zahvalil Davu Brailsfordu in trenerju Timu Kerrisonu. To je posebna ekipa in ponosen sem, da sem del te ekipe, « je Froome najprej dejal.

Potem je nekaj besed namenil žrtvam terorističnega napada v Nici. Dodal pa je še: »Tour imamo vsi radi, saj je nepredvidljiv. A še bolj ga imamo radi zato, ker ostaja enak. Strastni navijači z vseh držav ob cestah. Lepote francoskega podeželja in prijateljstva. Te stvari se ne bodo nikoli spremenile. « V nadaljevanju se je Froome prikupil še gostiteljem, torej francoskim navijačem:

»Hvala za vašo prijaznost med težkimi dnevi v  Franciji. To je najlepša dirka na svetu in v veliko čast mi je, da lahko nosim rumeno majico. Naj živi dirka po Franciji, naj živi Francija. « Po podelitvi je bil za kratek čas na voljo novinarjem. Med drugim je tudi pojasnil, zakaj je ob koncu etape s celotno ekipo rahlo zaostal.

S kolegi je skupaj prečkal ciljno črto: »Kolegi so vsak dan dali vse od sebe, da so mi pomagali. Zato je prav, da smo na koncu pokazali, da je to ekipni šport. V tem je vsa zgodba. Za to smo trdo delali. Neverjetno. Po dveh zmagah se kar ne naveličaš. Prihod na Elizejske poljane je vedno poseben. Neverjeten občutek. «

Značke: Dirka po Franciji, Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ