Chris Froome: Proti Contadorju bi prednost raje nabiral na vzponih

Chris Froome: Proti Contadorju bi prednost raje nabiral na vzponih
07.07.2016 AVTOR: D. Z.
Bližajo se Pireneji. Chris Froome pa brani končno zmago, zato se od njega veliko pričakuje ... Nad ekipama Sky in Movistar presenečeni tudi Francozi.

Tako Chris Froome kot Nairo Quintana sta na prvem preizkusu – govorim o peti etapi – pokazala, da sta dobro pripravljena. Podobno kot večina preostalih favoritov sta bila prepričljiva, predvsem pa smo videli, da imata oba ob sebi izjemne pomočnike. »Za nas je bilo pomembno, da smo ostali spredaj, saj so bili spusti zelo zahrbtni in nevarni. Šlo je bolj za to, da ne bi izgubili preveč časa, « je potrdil Froome. Vseeno pa lahko govorimo o dveh poražencih. Vincenzo Nibali je že povsem popustil, na koncu pa je popustil tudi Alberto Contador. Španec si očitno še ni opomogel po dveh padcih v prvih dveh etapah.

»Hoteli smo se zgolj izogniti težavam, saj dnevi za kolesarje, ki se bomo borili za skupni vrstni red šele prihajajo. Presenečen sem, da je Vincenzo popustil, saj sem pričakoval, da se bo boril z nami. Kar se Alberta tiče. To je pričakovano, potem ko je grdo padel in bil vpleten še v en padec. Nihče noče videti tega, tudi mi ne. Proti Contadorju bi raje pridobil nekaj časa na vzponih, ne pa tako kot zdaj, ko je še poškodovan in še trpi, « je priznal Froome.

Nad močjo, ki sta jo prikazala Sky in Movistar je bil presenečen tudi francoski adut Thibaut Pinot. »Trpel sem. Za mano je slab dan, vendar pa sem si oddahnil, ko sem končal z najboljšimi. Ko vidiš Skyevo vojsko. V prvi skupini so imeli štiri ali pet kolesarjev. Zato menim, da prav veliko napadov na tem Touru ne bomo videli. Vseeno pa skupni seštevek še ni odločen. To bo šele v drugem in tretjem tednu, « je priznal Pinot.

Tudi njegov rojak in velik tekmec Romain Bardet je priznal, da sta Movistar in Sky dokazala, da sta najmočnejša: »Videli smo boje pomočnikov in lahko vam povem, da so zelo močni. Naj gre za Sky ali Movistar. Ko narekujejo ritem, na vzponih ni časa za zabavo. « In dirka se praktično šele dobro začenja. Pred kolesarji so Pireneji. Lani je Christopher Froome dirko dobil, potem ko si je odločilno prednost privozil v prvi gorski etapi.

Značke: Dirka po Franciji, Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ