Chris Froome: Razmišlja o še štirih ali petih zmagah na Touru

Chris Froome: Razmišlja o še štirih ali petih zmagah na Touru
13.08.2015 AVTOR: D. Z.
Chris Froome je v daljšem pogovoru za BBC oziroma v pogovoru z novinarjem Danom Roanom priznal, da verjame, da lahko na dirki po Franciji zmaguje še vrsto let.
"Težko rečem, vendar bi rad nastopal vse do poznih 30 let. Dokler mi bo to dopuščalo telo. Rad razmišljam v tej smeri, da imam pred sabo še vsaj štiri ali pet let. Zakaj pa ne bi dobil še pet Tourov? Star sem 30 let. Ostali kolesarji so zmagovali še v poznih 30 letih. Teoretično imam pred sabo še osem ali devet let," je Chris Froome med drugim dejal v pogovoru z novinarjem Danom Roanom.

Sicer pa je član Skya letos postal prvi Britanec, ki je dirko po Franciji dobil dvakrat. Leta 2012 je bil drugi, takrat je zaostal zgolj za klubskim kolegom in prvim Britancem, ki je dobil Tour Bradleyjem Wigginsom. Frooma zdaj čaka dirka po Španiji. Je eden izmed redkih zmagovalcev Toura, ki se odločijo, da bodo manj kot mesec kasneje nastopili še na španski Vuelti.

"Nastop sem imel v mislih že od začetka sezone, vendar sem hotel videti, kako se bom počutil po Touru in preveriti, če bom še motiviran. Ko sem opravil nekaj treningov, sem ugotovil, da se sploh ne počutim tako slabo, in da bi lahko poskusil. In prav za to gre. Nič ne obljubljam. Ne postavljam si visokih ciljev. Grem na Vuelto. Potrudil se bom. Če se mi vse izide, potem bo to fantastično. Če ne, sem prepričan, da bom lahko pomagal komu drugemu iz ekipe," je priznal Froome.

Froome je že nastopil na Touru in takoj zatem na Vuelti. Leta 2012 je po drugem mestu na Touru dirko po Španiji končal na četrtem mestu. Zdaj je priznal, da je bil takrat v zadnjem tednu španske preizkušnje povsem izčrpan. Prav zato ni izključil možnosti, da se to ne more ponoviti letos. V intervjuju je še govoril o vzdušju na dirki po Franciji, o tem, kako sovražno so se nekateri gledalci obnašali ... pa tudi o tem, kako se kolesar počuti, ko se vozi skozi koridor navijačev:

"Na trenutke je kar nekoliko grozljivo. Še posebej, ker veš, da je precej ljudi že ves dan popivalo. To začutiš po njihovem zadahu. Seveda te skrbi, če se bodo umaknili. Poskušaš pa samo izbrati pravo pot. Ampak, prav to je čar Toura. To, da se ti gledalci lahko tako približajo. Mislim, da česa takega ni v nobenem drugem športu." Sicer pa se dirka po Španiji začne 22. avgusta. Na startu bodo številni zvezdniki. Med njimi bosta tudi Matej Mohorič in Luka Mezgec.
Značke: Dirka po Franciji, Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ