Chris Froome: V športu ni zagotovil (VIDEO)

Chris Froome: V športu ni zagotovil (VIDEO)
18.01.2020 AVTOR: DZ, foto: sirotti

Chris Froome je v videu, ki so ga pripravili pri ekipi Ineos znova poudaril: "Glavni cilj je Tour." Pa se lahko vrne na najvišjo raven?

"Edini pravi cilj je Tour de France in z vsakim tednom bom odšteval dneve do začetka. Poskušal bom čim bolje izkoristiti vsake skupne priprave, vsako dirko. V upanju, da bom na startu v Nici pripravljen," je dejal Chris Froome. Štirikratni zmagovalec dirke po Franciji in zmagovalec vseh treh tritedenskih dirk je trenutno na skupnih pripravah ekipe Ineos na Kanarskih otokih.

Cilj po hudi poškodbi, ki jo je staknil junija na dikri Criterium du Dauphine se tako vrača v karavano. Cilj pa je jasen. Dobiti dirko po Franciji: "Nekaj velikega je, da bom lahko napadal peto zmago na dirki po Franciji. To je ogromna motivacija. Po poškodbi pa je motiv, da se vrnem in poskusim zmagati še večji. V športu ni zagotovil. Ne morem reči, da bom konkurenčen, vendar pa bom naredil vse, da mi to uspe."Froome zdaj očitno že lahko trenira z ostalimi in tako že nabira pomembne kilometre, ki so mu seveda do zdaj še kako manjkali: "Dobil sem zeleno luč za trening in zdaj prihajam iz te rehabilitacije v normalen trening. Nekje moraš začeti in resnično sem lahko vesel, da sem se lahko vrnil na kolo. Zavedam se, da so pred mano težki meseci. Čaka me veliko trdega dela in ogromno moram še nadoknaditi, če se želim vrniti v formo, v kakršni sem bil. Imel pa sem izjemno podporo, s pomočjo katere sem zdaj, kjer sem. Zdaj se lahko posvetim treningu in nabiranju kilometrov, da si povrnem moč, ki sem jo imel."

Poškodba mu je prinesla tudi čas za razmislek in za družino: “Prvič sem lahko poletje preživel z družino, kar je tudi bilo fantastično.”Predvsem pa je zdaj očitno spoznal, kako zelo uživan na kolesu: "Lepo je, da sem se lahko vrnil, da sem lahko na the pripravah s preostalimi fanti, in da lahko opravim iste treninge kot oni. Lepo je biti nazaj. Na tem sem delal vse od nesreče."

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ