Chris Froome: V športu ni zagotovil

Chris Froome: V športu ni zagotovil
28.10.2019 AVTOR: DZ, vir: cyclingnews.com

Chris Froome je bil v teh dneh na Japonskem. Zaradi poškodb ima še težave pri hoji, na kolesu pa je vse lažje, pravi štirikratni zmagovalec dirke po Franciji.

"Videl sem vse tiste čudne poglede ljudi, ko so me videli, kako grem z berglami po kolo. Ko pa sem se usedel na kolo, sem se v bistvu počutil precej bolje."
Christopher Froome

Štirikrat je dobil dirko po Franciji, dvakrat dirko po Španiji in enkrat dirko po Italiji. Letos bi napadal peto zmago na Touru, a je na zadnji dirki Criterium du Dauphine grdo padel in se hudo poškodoval. Zdaj se Chris Froome postopoma vrača. Rehabilitacija še poteka in stanje je očitno še daleč od idealnega, a Froome je že na kolesu.

"Vsekakor lahko bolje vozim kolo, kot pa hodim. Bilo je obdobje, ko sem potreboval bergle, da sem se lahko spravil na kolo. Videl sem vse tiste čudne poglede ljudi, ko so me videli, kako grem z berglami po kolo. Ko pa sem se usedel na kolo, sem se v bistvu počutil precej bolje," je medijem v okviru dogodka Saitama Criterium na Japonskem dejal Chris Froome.

Britanec je priznal, da se zdaj lahko vozi v “turističnem” ritmu, tako da se same dirke, ki jo je dobil Jukija Araširo ni udeležil. Tudi na ogledu trase cestne dirke, s katero se bodo kolesarji soočili na naslednjih olimpijskih igrah Froome kolegom ni mogel slediti. Traso si je ogledal s Fuglsangom, Bardetom in Kwiatkowskim. Zdaj mora spet “pod nož”. Čaka ga še ena operacija, potem pa bo sledil sklepni del rehabilitacije.

"V športu, pa tudi v običajnem življenju ni zagotovil. Če bom tako napredoval, potem se bom na dirke vrnil februarja. Ne vem pa, na kakšni ravni bo moja pripravljenost."
Christopher Froome

Froome pravi, da vse poteka celo hitreje od pričakovanj. "Po operaciji bom potreboval še nekaj tednov. Upam, da bom decembra že lahko pričel normalno trenirati. Na dirke se morda vrnem že februarja, potem pa bomo videli," je dejal Froome. Želja je seveda dobiti še peti Tour de France in se tako vpsiati med redke kolesarje, ki jim je to uspelo:

"V športu, pa tudi v običajnem življenju ni zagotovil. Če bom tako napredoval, potem se bom na dirke vrnil februarja. Ne vem pa, na kakšni ravni bo moja pripravljenost. Upam, da bom štiri mesece kasneje v najboljši formi že lahko nastopil na dirki po Franciji. To je moj cilj in bo ostal cilj, vse dokler ne bom spoznal, da to morda ni mogoče. To me trenutno motivira. Čutim, da sem zares zelo blizu temu, da se pridružim kolesarjem, ki so Tour dobili petkrat. Potem so tu še olimpijske igre. Sezona, ki veliko ponuja."

Seveda ostaja vprašanje, če se lahko zdaj 34-letni član Ineosa vrne na raven, ki jo je vajen. Poškodbe so bile zares hude in zdaj že dolgo ni dirkal: "To mi povzroča največ skrbi. Ko mi je kirurg rekel, OK, lahko boš spet dirkal, sem pomislil, nekaj je dirkati, nekaj povsem drugega pa je dobiti Tour de France.To sta dve povsem različni ravni. Videli bomo. Kot sem dejal, zagotovil ni. Vem pa, da bom naredil zares vse, da mi uspe. Še vedno čutim, da imam še nekaj v sebi."

"Ko mi je kirurg rekel, OK, lahko boš spet dirkal, sem pomislil, nekaj je dirkati, nekaj povsem drugega pa je dobiti Tour de France.To sta dve povsem različni ravni."
Christopher Froome

Značke: Dirka po Franciji
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ