Chris Froome: Z manjšim številom dirk do druge zmage na Touru!

Chris Froome: Z manjšim številom dirk do druge zmage na Touru!
02.10.2013 AVTOR: D. Z.
Christopher Froome je po slabem nastopu na svetovnem prvenstvu, ko je celo odstopil, vsaj delno razkril načrte za sezono 2014, obenem ga čaka še nastop na dirki po Lombardiji.

V pričakovanju manj stresne sezone
»Moja sezona 2014 bo bolj ali manj podobna letošnji. Le nekoliko manj stresna. Letos je bilo pomembno, da sem na Tour prišel z nekaj zmagami v žepu in da sem tako pridobival izkušnje, kako prenašati dodaten pritisk in odgovornosti, kot so intervjuji po etapah in podelitve. Zdaj tega ne rabim, « je pojasnil Froome.

Kenijec z britanskim potnim listom je v letošnji sezoni vse do dirke po Franciji zmagal na skorajda vseh etapnih dirkah, na katerih je nastopil. Bil je drugi na dirki Tirreno-Adriatico, dobil pa je dirko po Omanu, Criterium International, dirko po Romandiji in Criterium du Dauphine.

Brez nastopa na Giru
Vse zgolj kot pripravo na Tour, ki ga je prepričljivo dobil. Froome je po odpeljanem svetovnem prvenstvu obiskal tovarno Pinarello, obenem pa je te dni izkoristil tudi za obisk proizvajalca čevljev Sidi. Obenem je spregovoril za novinarja časopisa Gazzetta dello Sport, ki je želel izvedeti, ali ga lahko v naslednji sezoni pričakujemo tudi na itlalijanskem Giru.

»Če vse staviš na Tour, potem lahko na Giro prideš kot pomočnik kapetanu. Vendar menim, da ljudje ne bi razumeli, če se šampion ne bi boril za zmago, « je novinarja zavrnil Froome. Odločitev pa je še dodatno pojasnil: »Giro je taktično zelo težek. Če si na Touru v življenjski formi, potem zmagaš. To pa ne velja za Giro. Se spominjate dirke Tirreno-Adriatico? Bil sem najmočnejši, zmagal pa je Nibali. «

Izboljšati položaj na kolesu
Eden izmed Froomovih ciljev v naslednji sezoni je tudi ta, da bi nekoliko izboljšal pozicijo na kolesu, saj je priznal, da se zaveda, da trenutna ni ravno najlepša, pa čeprav je učinkovita. »Komolec in kolena štrlijo ven. Učinkovitost moram izboljšati, vsekakor pa lahko izboljšam tudi aerodinamiko. Delati moram tudi na moči in taktiki, « je še pojasnil.

Še pred koncem te sezone pa ga čakata še dve dirki. Najprej jesenska klasika po Lombardiji, potem pa še bolj revijalna dirka na Japonskem, ki jo organizira agencija ASO, torej agencija, zadolžena za organizacijo dirke po Franciji.

"Rodriguez bo dobil Lombardijo"
»Na cestni dirki svetovnega prvenstva nisem imel ravno najboljšega občutka. Ampak, to je normalno. Za mano je zelo naporna sezona. Lombardijo bo dobil Rodriguez. Zmago bi si zaslužil, tako kot bi si zaslužil biti svetovni prvak. Le, da je Rui Costa odpeljal popolno dirko. « A, če bi Rodriguez dobil Lombardijo, Froome pa bi ostal brez točk, potem bi Španec Britanca prehitel na lestvici dirk za Svetovni koledar in bi tako prevzel vodstvo.

Značke: Dirka po Franciji, Dirka po Italiji, Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ