Chris Froome: Za etapno zmago Roglič in Martin!

Chris Froome: Za etapno zmago Roglič in Martin!
22.07.2017 AVTOR: D. Z.
V soboto bo na dirki po Franciji na sporedu odločilni kronometer. Vodilni Chris Froome je izpostavil tudi Primoža Rogliča.

Dirka po Franciji se bliža koncu. Tokrat se bodo kolesarji v soboto pomerili v vožnji na čas. Ta bo potekala v mestu Marseille, dolga pa bo 22,5 km.

Napet boj se bije v skupnem seštevku. Vodilni Chris Froome ima 23 sekund prednosti pred Romainom Bardetom in 29 pred Rigobertom Uranom. Večina jih trdi, da je Froome praktično že dobil četrto dirko po Franciji, Uran pa bo napredoval na drugo mesto. A kljub vsemu se obeta zanimiv boj. O tem je spregovoril tudi Froome: “Danes je za nami eden izmed tistih dni, ko favoritom za končni uspeh ni bilo treba voziti na polno. Po Alpah smo lahko nabrali nekaj energije pred jutrišnjim kronometrom.

Froome je tudi priznal, da si je traso kronometra ogledal že pred nekaj meseci, in da mu ustreza. Izpostavil pa je tudi, da je na taki progi eden izmed glavnih favoritov za zmago Primož Roglič. “Proga mi ustreza, a verjamem, da se bodo za etapno zmago udarili fantje, ko sta Primož Roglič in Tony Martin. ” Kako pa se bo sam lotil kronometra? “V tem trenutku lahko dirko samo izgubim. Moral se ga bom lotiti tako, kot vseh ostalih. Ne bom preveč tvegal. Padca me je bolj strah kot kakšnega defekta. Obroč lahko vedno zamenjaš, nog pa ne. Sem v fantastičnem položaju.

Značke: Dirka po Franciji, Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ