Chris Froome: Želim se vrniti na Tour 2020 (VIDEO)

Chris Froome: Želim se vrniti na Tour 2020 (VIDEO)
03.08.2019 AVTOR: DZ, vir: Team INEOS

V videu, ki so ga objavili pri moštvu Ineos je Chris Froome prvič javno spregovoril o padcu, poškodbi in zdaj že rehabilitaciji.

"Žene me misel, da se naslednje leto vrnem na Tour de France."
"Padca se sploh ne spominjam. Lahko se zanašam zgolj na to, kar mi povejo tisti, ki so padec videli," je v videu med drugim dejal Chris Froome. Govorimo o padcu ob ogledu trase kronometra na dirki Criterium du Dauphine. Za Frooma je bila to zadnja dirka pred dirko po Franciji, ki jo je dobil še štirikrat. S peto zmago bi se izenačil z legendarnimi kolesarji, kot sta tudi Bernard Hinault in Miguel Indurain. A pred kronometrom je grdo padel. Med drugim si je zlomil golenico.

"Spomnim se, da sem ležal na tleh. Potem pa so me obstopili ljudje, ki so me spremljali. Trener Tim Kerrison, mehanik Gary Blem, športni direktor Servais Knaven. Spomnim se, da sem govoril z njimi in moje prvo vprašanje je bilo, če lahko vstanem, če bo vse v redu. Jasno so mi povedali, da moram obležati pri miru, da z dirko ne bom nadaljeval. Potem sem vprašal, če bom lahko nastopil na Touru. Hitro so mi povedali, da imam zlomljeno nogo, in da tudi roka ne izgleda najboljše."

Froome je povedal, da je po operaciji komajda lahko dihal, saj so zlomljena rebra poškodovala tudi pljuča: "Izkašljeval sem kri. Kar strašljivo je bilo, ko sem se dan po operaciji prebudil. Kako nemočno sem lahko ležal v postelji, potem ko sem še dan prej lahko upal, da bom dobil dirko. Popolno nasprotje. Težko se je bilo soočiti." Seveda pa je dobil tudi vzpodbudno novico, pravi:

"Sporočilo kirurga, da si lahko povsem opomorem, da me pri tem poškodbe ne morejo ustaviti. To je bilo vse, kar sem želel slišati."

"Sporočilo kirurga, da si lahko povsem opomorem, da me pri tem poškodbe ne morejo ustaviti. To je bilo vse, kar sem želel slišati. Od takrat naprej se mi je zdelo vse pozitivno. Bil sem neverjetno vesel, da niso bile poškodbe še hujše.” Froome pravi, da hitro okreva, precej hitreje, kot so predvidevali. S fizioterapevtom že dopoldne opravita štiri ure 'treninga'.

"Ob kosilu si vzamem krajši počitek, potem pa še sam nadaljujem z vajami. Še okrog dve uri. Dnevi so polni. Prejel sem neverjetno število sporočil in pisem sem prejel. Ljudje so na Touru ob cesti stali s sporočili, naj si hitro opomorem. To je neverjetno. Resnično. Tudi za motivacijo. Vidim, kako me pogrešajo. To je dodatna motivacija, da se vrnem na dirke. Žene me misel, da se naslednje leto vrnem na Tour de France. Iz tedna v teden si postavljam nove cilje. Da sem vedno bolj gibljiv. Manjši cilji. A glavni cilj je, da se leta 2020 vrnem na Tour, in da sem na startu v podobnem oziroma boljšem položaju, kot sem bil letos. To me žene naprej."

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ