Chris Horner: Zahtevam 750 tisoč evrov. Pol manj, kot sem vreden.

Chris Horner: Zahtevam 750 tisoč evrov. Pol manj, kot sem vreden.
22.12.2013 AVTOR: D. Z.
Zmagovalec dirke po Španiji Christopher Horner še vedno ni našel ekipe za sezono 2014. Zahteva pa 750 tisoč evrov letne plače ... Pol manj, kot je vreden, pravi.

»Sam razmišljam zgolj o treningih in o tem, da bom dobro pripravljen. Za vse ostalo skrbi menedžer, ki se ukvarja s pogodbami, « je med drugim dejal že 42-letni Christopher Horner in pojasnil:

»Tako mi ni treba vseskozi viseti na telefonu in se pogovarjati z menedžerju moštev. Prav zato plačuješ menedžerja. Jaz samo kolesarim. «

Američan je največji uspeh v karieri dosegel na letošnji dirki po Španiji, ki jo je po hudem dvoboju z Vincenzom Nibalijem tudi dobil. Na svetovnem prvenstvu v Firencah pa je padel in si poškodoval rebra, tako da je s treningi na novo sezono šele dobro začel.

A ga to, da kar sedem tednov ni mogel trenirati, očitno ne skrbi. »Rabim dva ali tri tedne. Nekaj, da bom potem lahko začel z normalnimi treningi. Rebra so v redu. Noge so dobre. Teža pa fantastična. Zato mislim, da ne rabim veliko časa, da pridem v formo, « je za velonews.com še pojasnil Horner.

Letos je bil član moštva RadioShack, ki se bo v naslednji sezoni preimenovalo v Trek. A pogodbe s Hornerjem ne bodo podaljšali. In tako je Američan kljub izjemni zmagi na zadnji tritedenski dirki sezone zaenkrat še brez ekipe za sezono 2014.

Ker je nekaj ekip razpadlo, večjega števila kandidatov za licenco World Tour pa ni bilo, ekipe ne potrebujejo kolesarjev z velikim številom točk. »Vsi vedo, da ti je cena padla. Vse ekipe se tega zavedajo. Mislim, da če dobiš eno izmed tritedenskih dirk, potem si vreden okrog 1,5 milijona evrov na leto. Jasno je, da sam ne zahtevam toliko. Moj menedžer sprašuje za 750 tisoč evrov, « je razkril Horner.

A očitno se zaveda trenutne situacije: »Če bo lahko našel ekipo, ki nam bo po godu, ki nam bo omogočila tekmovalni program, ki si ga želimo, potem je to odlično. V določenem trenutku pa bo najbrž moral ekipam poslati e-mail in reči, da sem še vedno na trgu. Koliko ponujate? Tako pač je. «

Horner je še priznal, da si želi spet nastopiti na Giru ali Vuelti. Prav zato išče ekipo, ki bi imela vsaj prokontinentalno licenco in bi tako lahko kandidirala za nastopanje na največjih dirkah.

»Mislim, da lahko zmagam na kakšni izmed teh dirk. Če pogledaš Tour de France, potem je to težje, saj so kronometri zares dolgi. Izgube časa v gorah ne morem nadoknaditi. To bi bilo pretežko, saj bi izgubil okrog štiri minute. «

Tudi zato, ker kljub letom očitno še lahko dosega vrhunske rezultate, je prepričan, da bo še našel novo ekipo:

»Morda pa bom namesto zaradi denarja, podpisal zaradi ljubezni. Verjamem, da bom nekaj našel. Tudi, če se to ne zgodi, nisem v finančni zagati, tako da tudi s te strani nisem pod stresom. V nasprotnem primeru bom pač nastopal na amaterski ravni. Za zabavo. Še vedno lahko nastopam v kategoriji nad 40 let. Morda bom dobil svetovno prvenstvo mastersov, ali kaj podobnega. «

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ