Christian Prudhomme: Po odličnem Touru, komaj čaka na naslednjega

Christian Prudhomme: Po odličnem Touru, komaj čaka na naslednjega
30.07.2014 AVTOR: D. Z.
Tudi direktor dirke po Franciji Christian Prudhomme je ocenil letošnjo dirko in priznal, da je nad vsem skupaj navdušen.

Christian Prudhomme je bil medijem na voljo takoj po kronometru na dirki po Franciji. Torej takrat, ko so bila prva mesta dokončno podeljena. Vincenzo Nibali prvi, dva Francoza pa na stopničkah. Peraud drugi, Pinot pa tretji.

»To je bil Tour de France, poln čustev. Ne samo danes, ampak celoten Tour. Videli smo veliko presenečenj. Dobra in slaba. Skorajda vsak dan se je zgodilo kaj nepričakovanega. Na primer odstopa Chrisa Frooma in Alberta Contadorja, « je najprej dejal Prudhomme in poudaril: »To je potem postala dirka, na kateri kolesarjev ni bilo strah napadati. Ni bilo ene ekipe, ki bi povsem prevladovala in tako zaprla dirko, kar je Tour naredilo še bolj zanimiv. «

Prudhomme je še izpostavil neverjetno število gledalcev v prvih treh dneh dirkanja v Veliki Britaniji. Ob cestah naj bi se zbralo okrog pet milijonov ljudi. »Pomembno je, če imaš šampione iz za kolesarstvo novih dežel. Torej šampione, kot so Cadel Evans iz Avstralije, ki je dobil Tour 2011, ter Wigginsa in Frooma, ki sta Tour dobila v prejšnjih dveh letih. A tokrat so bolj tradicionalne države našle nove šampione in to ravnotežje potrebuješ, « je o kolesarjih pri vrhu dejal Prudhomme.

In res. Italijan, dva Francoza, Španec in Američan. To je prva peterica. »Nibali je prevladoval skorajda od starta pa vse do cilja. A tudi mi imamo kar dva Francoza na odru za zmagovalce. Prvič po letu 1984. 30 let je že minilo, odkar je Laurent Fignon dobil Tour, Bernard Hinault pa je bil drugi. To leto je tako naznanilo prihajajočo generacijo, « je dodal Prudhomme. Izpostavil je, da:

»Zdaj se zagotovo podajamo v novo obdobje. Nibali me spominja na Feliceja Gimondija. Na kolesu je zelo eleganten, zmago pa si je privozil po skrbnem načrtovanju. Že zdaj se veselim naslednjega Toura. Z vrnitvijo Frooma in Contadorja, ki se bosta borila proti Nibaliju in Francozom. Tradicionalne kolesarske velesile, kot so Francija, Italija in Španija, proti novim, kot je Velika Britanija. «

Značke: Dirka po Franciji, Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ