Christian Prudhomme: Samo vojni sta ustavili Tour

Christian Prudhomme: Samo vojni sta ustavili Tour
12.03.2020 AVTOR: DZ, foto: sirotti

Direktor dirke po Franciji, pa tudi vodja dirke Pariz-Nica Christian Prudhomme je poudaril, da bodo dirko, ki trenutno poteka izpeljali vse do cilja v Nici.

"Kar se Toura tiče. Samo obe svetovni vojni sta ga ustavili."

Christian Prudhomme je medijem v sredo popoldne zagotovil: "Lahko samo preprosto rečem, da sem v tem trenutku dobil zagotovilo, da bomo dirko Pariz-Nica zagotovo lahko izpeljali do cilja v Nici. To je trenutno stanje, ampak dirka bo prišla v Nico." V Franciji tudi niso imuni na koronavirus.

Več kot 1700 okužb so že zabeležili, tako da lahko pričakujemo, da bo tudi francoska vlada še zaostrila nekatere do zdaj sprejete ukrepe. Mnoge ekipe so se nastopu na dirki odpovedale, Jasper Stuyen, ki sicer na dirki nastopa pa je dejal:

"Če pogledate po skupini, 90-odstotkov kolesarjev je prepričanih, da ne bomo prišli do Nice." Tudi organizatorji dirke Pariz-Nica so morali sprejeti nekatere ukrepe. Na startu in cilju gledalcem onemogočijo dostop. Podpisa startne liste in podelitve najboljšim tudi ne izpeljejo. "Bistvo našega športa so gledalci in ta mešanica med gledalci in kolesarji, tako da ti prizori so srce parajoči," je še dejal Prudhomme:

"Bistvo našega športa so gledalci in ta mešanica med gledalci in kolesarji, tako da ti prizori so srce parajoči."

"A to so izredni ukrepi v izrednih situacijah in tudi javnost to razume. Sporočilo je bilo dobro sprejeto. Seveda nas je skrbelo, da dirke ne bi izpeljali. V nedeljo ob 16.30 sem si po prvi etapi rekel, pravkar smo dobili bitko, a čaka nas še sedem takih." Seveda je bila tema pogovora za La Parisien tudi prihodnost. Najprej, če bo ASO lahko izpeljali veliko klasiko Pariz-Roubaix, potem pa še Tour de France, ki se zdi sicer še zelo oddaljen …

"Trenutno smo povsem osredotočeni na dirko Pariz-Nica. Ničesar drugega ne morem reči. Upoštevali bomo navodila, če bodo seveda prišla. Smo kot teniški igralci. Gremo od točke do točke, od niza do niza, od igre do igre. Pariz-Roubaix bo naslednja zgodba. Kar se Toura tiče. Samo obe svetovni vojni sta ga ustavili," je še zaključil direktor največje kolesarske dirke na svetu.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ