Christian Prudhomme: Tlakovci so del francoske zapuščine

Christian Prudhomme: Tlakovci so del francoske zapuščine
10.07.2014 AVTOR: D. Z.
Po peti etapi so se morali organizatorji dirke po Franciji soočiti tudi s številnimi kritikami, a direktor te dirke Christian Prudhomme je odločno zagovarjal odločitev.

»Tlakovci so del zapuščine severne Francije in posledično so del zapuščine dirke. Zmagovalec Toura pa se mora znati voziti po vseh možnih terenih, « je za cyclingnews.com najprej dejal Christian Prudhomme.

»Tlakovci so sestavni del Toura. Če bi bili nori, potem bi kolesarje popeljali tudi skozi arenberški gozd. Thierry Gouvenou in Jean Francois Pesscheux sta se odločila, da odvzameta dva odseka. Mone en Pevele je bil, glede na vremenske razmere, najtežji. Ne bi bilo prav, če bi ga morali prevoziti. Tudi Orchies odsek je bil preveč nevaren, saj je bilo po tleh listje, kar je površino naredilo spolzko. «

In Prudhomme je poudaril, da je bilo ogromno padcev že pred prihodom na prvi tlakovani odsek in obenem se je priklonil vsem kolesarjem: »Kar so naredili danes, spada med legende. Zato jih vsi ljudje po svetu občudujejo. « Prudhomme je še dodal, da si dežja zares niso želeli, medtem ko si ga želijo na klasiki Pariz-Roubaix, kjer kolesarjev dež ni oviral že vse od leta 2001.

»Tam je vedno sonce, medtem ko bi si ga tokrat želeli tukaj. A znova potrjujem. Tlakovci so del Toura in samo čestitam lahko Thierryju Goubenouju. To bi znova izpeljali, « je še dodal Pruhdhomme.

Značke: Dirka po Franciji, Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ