Christian Prudhoome: Odpihnilo ograje

Christian Prudhoome: Odpihnilo ograje
15.07.2016 AVTOR: D. Z.
Direktor dirke po Franciji Christian Prudhomme je vendarle stopil pred medije in poudaril, da jim je ograje v 12. etapi preprosto 'odpihnilo'.

Skrajšana etapa ... a kje so bile ograje?
O 12. etapi na dirki po Franciji je bilo že ogromno povedanega in napisanega. Etape niso mogli izpeljati po prvotnem načrtu, saj bi se morala končati na vrhu Mont Ventouxa. Vendar pa se je končala skoraj šest kilometrov prej. Razlog?

Premočan veter! Organizatorji so se za to potezo odločili že v sredo popoldne, tako da bi morali potem premakniti vse ograje in celotno infrastrukturo v kraj Chalet Reynard, ki je gostil cilj. Vendar pa jim to ni uspelo. Vsi so si enotni. Gledalcev se je v zadnjih kilometrih zbralo ogromno, glede na količino ograj vsekakor preveč. Dejstvo je, da so organizatorji z ograjami zaprli šele zaključne metre, namesto, da bi jih postavili že več kilometrov pred ciljem.

Ograje odpihnilo
A očitno imajo izgovor. »Včerajšnja odločitev, da prestavimo cilj je bila prava, a potem je prišlo do gneče ob koncu etape. V zadnjih kilometrih nismo uspeli postaviti ograj, saj jih je preprosto odpihnilo, « je novinarjem pojasnjeval Christian Prudhomme, ki se je vsekakor znašel v nezavidiljivem položaju:

»Poleg tega je prišlo ogromno gledalcev. Nekaj izjemni ljudi, pa tudi nekaj takih, ki so bili preveč navdušeni. Ob vseh teh ljudeh se televizijski motor ni mogel prebiti naprej, « je še dodal Prudhomme. Za konec pa je Prudhomme medije izkoristil še za poziv: »Vsak dan se moram ponavljati. Zanašam se tudi na vas, da boste razširili sporočilo. Pozovite ljudi naj bodo bolj pozorni. «

Značke: Dirka po Franciji, Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ