Christian Pruhdomme: Še več takega dirkanja

Christian Pruhdomme: Še več takega dirkanja
29.07.2019 AVTOR: DZ, foto: Sirotti

Dirka po Franciji ima novega zmagovalca. Prvič ta prihaja iz Kolumbijec. 22-letni Egan Bernal. Direktor Toura Christian Prudhomme je nad letošnjo izvedbo navdušen.

"Začetek v Bruslju z Eddyjem Merckxom bo za vedno ostal v mojem spominu. Kako so gledalci ob progi komaj zadrževali solza, ko je šel mimo njih," je priznal Christian Prudhomme, sicer direktor dirke po Franciji, ki je letos praznovala sto let rumene majice. Prav zato je bila rumena majica vsak dan drugačna. Motiv na majici je bil vsak dan drugačen in je bil primeren določenemu dnevu, kraju, datumu … Seveda pa je lahko Prudhomme navdušen nad zanimivostjo letošnje dirke.

Pestra, polna preobratov, predvsem pa so na svoj račun spet prišli Francozi. Najbolj jih je navduševal Julian Alaphilippe, ki je dolgo nosil rumeno majico in jo izgubil šele tik pred koncem v Alpah. "Zapomnil si bom tudi nevjertno veselje Egana Bernala, ko je osvojil rumeno majico. Pa solze Thibauta Pinota, ko je moral zaradi poškodbe odstopiti. Potem je tu še Julian Alaphilippe, ki je iz dneva v dan presenečal," je pojasnil Prudhomme.

Predvsem je bil zadovoljen z napadalnim dirkanjem. Določeni kolesarji so ga prav s takim načinom vožnje še dodatno prepričali: "Nekaj etap je bilo izjemnih. Veliko kolesarjev si je drznilo napadati. Še posebej Alaphilippe, Pinot, Bernal in Van Aert. Upam, da bomo še več takega dirkanja lahko gledali tudi v prihodnosti." Naslednja dirka po Franciji se bo začela v Nici.

Značke: Dirka po Franciji
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ